miercuri , 15 iulie 2020
Acasă / Administratie / Rezolvarea problemei DDD în Ploiești mai are de așteptat. Ce spune Prefectura Prahova!

Rezolvarea problemei DDD în Ploiești mai are de așteptat. Ce spune Prefectura Prahova!

Problema deratizării, dezinfecției și dezinsecției la Ploiești este departe de a găsi o rezolvare. Primarul Adrian Dobre a mizat pe Comitetul Județean pentru Situații de Urgență să rezolve rapid o problemă pentru care executivul ploieștean se chinuie de 3 ani să-i dea de cap. În cadrul unei ședințe în care s-au purtat discuții aprinse, în care primarul a încercat să insinueze că situația e una de alertă pentru că s-a extins și în comuna Bucov, deși această primărie nu a semnalat nimic în acest sens, în care prefectul Mădălina Lupea i-a explicat că documentația adusă nu este completă și că nu poate decide fără bază legală, CJSU a aprobat doar un plan general, care privește întregul județ, pentru prevenirea și combaterea dăunătorilor. 

citeste si:https://prahovaeconomica.eu/2018/05/02/primarul-ploiestiului-solicita-starea-de-urgenta-in-lupta-contra-capuselor/

Mai jos redăm comunicatul Prefecturii Prahova:

“În cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova desfășurată astăzi, s-a adoptat Hotărârea nr.7 prin care s-a aprobat Planul Județean de Măsuri pentru prevenirea și combaterea vectorilor valabil în perioada mai-octombrie 2018.

Totodată, primarul Municipiului Ploiești, domnul Adrian Dobre, în calitate de invitat la această ședință, a informat comitetul desprea starea potențial generatoare de situații de urgență existentă la nivelul municipiului și a solicitat acordul prefectului pentru declararea stării de alertă pe teritoriul Municipiului Ploiești.

Atât în cadrul ședinței, cât și ulterior, printr-o adresă oficială, președintele comitetului județean pentru Situații de Urgență Prahova, doamna prefect Ioana Mădălina Lupea, a solicitat transmiterea hotărârii Comitetului Local pentru Situații de Urgență a Municipiului Ploiești, care, potrivit articolului 4, alineat 5 din OUG 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență cu modificările și completările uletrioare trebuie să cuprindă următoarele:
a. baza legală,
b.perioada de aplicare,
c. măsurile dispuse,
d. obligațiile cetățenilor și ale operatorilor economici în cee ace privește participarea la activități în folosul comunităților locale.

Atât doamna prefect, cât și ceilalți membri ai Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova își doresc rezolvarea problemei cu care se confruntă administrația ploieșteană, dar orice hotărâre trebuie luată în interesul cetățeanului și în spiritul legii.”

Verifică şi

Controale în piețe, terase, magazine și alte spatii publice în Prahova

În perioada 03-19 iulie 2020, vor fi constituite echipe mixte de control, formate din reprezentanți …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *