vineri , 25 mai 2018
Acasă / Administratie / Primarul Ploieștiului solicită “starea de urgență” în lupta contra căpușelor
dav

Primarul Ploieștiului solicită “starea de urgență” în lupta contra căpușelor

După ce de mai bine de un an, în Ploiești nu s-a mai făcut dezinsecție, dezinfecție și deratizare, primarul a ajuns în situația de a solicita prefectului să îl ajute în lupta contra căpușelor. Mai exact, dată fiind situația licitației pentru dezinsecție, deratizare și dezinfecție, Dobre speră ca prefectul să convoace Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, să recunoască starea de urgență și astfel să poată face atribuire directă operatorului care să se ocupe de acest serviciu.

În martie 2017 municipalitatea a demarat procedurile pentru licitație, dar Agenția Națională pentru Achiziții Publice a respins mai multe criterii din caietele de sarcini, drept pentru care întreaga procedură a fost reluată. În iulie, după ce documentația a fost gata, un potențial participant la licitație a contestat noii termeni. Contestația a fost soluționată favorabil pentru primărie, dar asta a însemnat timp pierdut. Procedurile pentru licitație au reînceput în luna octombrie, iar la jumătatea lunii martie 2017 s-a stabilit un câștigător.

Dar a apărut iar o contestație a unui participant descalificat de către comisia de atribuire din motive tehnice. CNSC a contopit cele două contestații și săptămâna trecută a dar un răspuns: a solicitat reluare evaluării operatorului rămas în cursă pe motiv că în deviz nu apar cheltuieli de relocare a unei părți din personal pentru că acel personal lucreayă și într-o altă localitate din țară.

“Am solicitat de urgență un răspuns din partea celor de la ANAP pentru a vedea dacă putem încheia un contract chiar dacă e contestat la curtea de Apel ploiești sau dacă putem avea procedura directă până când se poate rezolva această contestație. Sunt zeci de cazuri, sesizări ale unor oameni înțepați de căpușe. o să apară și problema țânțarilor. Așa că am solicitat doamnei prefect convocarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență ca să putem uzita de o procedură de atribuire directă având în vedere situația de urgență în care ne aflăm. Altfel ne putem trezi cu alte contestații care poate duce la prelungirea acestui termen la nesfârșit. Nu e vorba doar de cetățenii municipiului pentru că aici vin și cetățeni din județ”, a declarat primarul Adrian Dobre in cadrul unei conferinte de presa. 

 

Verifică şi

Ce planuri are Guvernul cu Spitalul CFR Ploiești și Autostrada Ploiești-Râșnov!

Două dintre proiectele de investiții strategice pe care Guvernul le propune a se realiza prin …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *