vineri , 25 mai 2018
Acasă / Administratie / Indemnizație de reinserție profesională pentru primarii care pierd alegerile

Indemnizație de reinserție profesională pentru primarii care pierd alegerile

Primarii comunelor prahovene vor indemnizație lunară de reinserție profesională pe o durată de doi ani de la pierderea mandatului sau până la găsirea unui nou loc de muncă, reducerea vârstei de pensionare, dar și indemnizație pentru limită de vârstă. Toate acestea fac parte din rezoluția aprobată astăzi în ședința ordinară a Adunării generale a Asociației Comunelor din România , Filiala Județeană Prahova, organism din care fac parte 80 de primării din județ. 

Aceste reglementări au fost transmise Guvernului și Parlamentului României, iar primarii vor soluții în regim de urgență. Astfel, primarii solicită acordarea unei indemnizații lunare de reinserție profesională pentru doi ani de la pierderea mandatului sau până la găsirea unui loc de muncă cu un salariu echivalent cu ultima indemnizație de primar pentru edilii care își pierd mandatul și nu au vârsta de pensionare, astfel: pentru un mandat -10% din indemnizația de primar, pentru 2 mandate-20%, pentru trei mandate -30%, pentru 4 mandate-40% și pentru 5 sau mai multe mandate-50% din ultima indemnizație de primar. 

Această solicitare este argumentată prin aceea că un primar care a stat ani de zile la primărie nu se mai poate integra ușor pe piața muncii și este foarte dificil să-și mai găsească un loc de muncă cu atât mai mult dacă sunt trecuți de 50 de ani. 

Totodată s-a solicitat reducerea vârstei de pensionare astfel: câte un an pentru fiecare mandat întreg, prin asimilarea activității acestuia ca fiind desfășurată în condiții deosebite de muncă așa cum sunt prevăzute în legea nr.263 din 2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Cât despre acordarea unei indemnizații pentru limită de vârstă pentru primarii care îndeplinesc condițiile de pensionare la încetarea mandatului, dacă nu sunt realeși aceasta s-ar acorda în următoarele condiții: cuantumul indemnizației să fie calculat ca produs al numărului de mandate întregi exercitate cu 2,85 din salariul de bază minim brut pe țară și nu se va acorda primarilor condamnați definitiv pentru o infracțiune de corupție.

foto CJ Prahova

 

Verifică şi

Ce planuri are Guvernul cu Spitalul CFR Ploiești și Autostrada Ploiești-Râșnov!

Două dintre proiectele de investiții strategice pe care Guvernul le propune a se realiza prin …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *