vineri , 25 mai 2018
Acasă / Administratie / Inca un proiect de hotarare de guvern pentru pagubele facute de alunecari de teren

Inca un proiect de hotarare de guvern pentru pagubele facute de alunecari de teren

În această dimineață a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova în vederea inițierii unui alt proiect de hotărâre de guvern pentru alocarea de sume din fondul de intervenție la dispoziția Guvernului României pentru pagubele din urma evenimentelor meteorologice și hidrologice nefavorabile din luna martie a.c.

Prin HG 177 din 2018, județului Prahova i-a fost alocată suma de 11.948 mii lei pentru mai multe obiective de infrastructură.

Astăzi, comitetul a hotărât inițierea unui nou proiect în care sunt incluse atât localitățile care nu au fost prinse în HG 177/2018 , cât și cele în care evaluările pagubelor s-au făcut ulterior hotărârii, până la data de 15 aprilie.

Acest nou proiecte cuprinde obiective de infrastructură în localitățile Boldești Scăeni, Ceptura, Cerașu, Gura Vadului, Gura Vitioarei, Plopu, Posești, Telega, Secăria, Bertea, Poiana Câmpina, Gornet Cricov, Șotrile, Gornet, Gura Vitioarei, Teișani, Posești, Bătrâni, Cerașu, Măneciu, Salcia, Sângeru, Comarnic, Cornu, Telega, Adunați, Chiojdeanca, Râfov, Lapoș, Aluniș, Vadul Săpat și Câmpina.

Totodată, la începutul săptămânii, s-a transmis Guvernului, prin Ministerul Afacerilor Interne, un raport privind evaluarea pagubelor înregistrate în județul Prahova, ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile care au avut loc în perioada 1martie-15 aprilie, pentru accesarea unui ajutor din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene, în valoare de 95.127,79 mii lei. Acest ajutor cuprinde acoperirea pagubelor provocate infrastructurii și locuințelor, dar și a altor cheltuieli făcute în perioada mai sus amintită.

Verifică şi

Ce planuri are Guvernul cu Spitalul CFR Ploiești și Autostrada Ploiești-Râșnov!

Două dintre proiectele de investiții strategice pe care Guvernul le propune a se realiza prin …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *