marți , 9 martie 2021
Acasă / Social / Încă 8.000 de copăcei plantaţi la Lipăneşti cu 300 de voluntari

Încă 8.000 de copăcei plantaţi la Lipăneşti cu 300 de voluntari

După ce în luna noiembrie a anului trecut, la Lipăneşti au fost plantaţi în doar 90 de minute 15.000 de copaci, acum, în etapa a doua a proiectului  ”New Trees for New Life”, cei 300 de voluntari au plantat ieri 8.000 de puieţi de salcâm.

Acţiunea s-a derulat sub îndrumarea Direcției Silvice Prahova și a Romsilva şi a însemnat un efort susţinut al oamenilor din localitate, în frunte cu primarul Robert Nica, dar şi al angajaţilor unei firme .

Cei 8000 de puieţi acoperă 2 ha de teren, dar voluntarii nu se vor opri până nu vor ajunge să acopere 17ha.

“Din cele 17 ha am acoperit până acum 3,5 ha cu puieţi puşi la dispoziţie de către Romsilva. Nu s-au cheltuit bani publici pentru că totul a fost făcut prin parteneriatul cu Asociaţia “Se poate” care a fost alături de noi şi la plantare”, a declarat Robert Nica, primarul comunei Lipăneşti.

„Ne dorim ca prin intermediul acestui proiect, cetățenii din comuna Lipănești să devină mai solidari și să acorde o importanță majoră protejării mediului înconjurător, dar și să devină un exemplu pentru alți oameni.  Noi credem că prin implicarea acestora în viața comunității, la acțiunile de plantare care vor fi realizate în cadrul proiectului, fiecare cetățean va înțelege care sunt avantajele pe care le oferă o pădure ecologică și tânără. Mai mult decât atât, fiecare voluntar va deveni promotor al unei mișcări de conștientizare ecologică, susținând protejarea mediului înconjurător”, a declarat Daniel Enăchescu, președintele Asociației Se Poate.

Proiectul ”New Trees for New Life” este implementat de Asociația Se Poate, cu sprijinul administrației comunei Lipănești, județul Prahova și în parteneriat cu Leroy Merlin, Michelin, OMV Petrom, Cabinetul de Avocatură Gruia Dufaut, Lagardere Travel Retail, Arte Mob International, UP România și Asociația Medicover.

Verifică şi

Evenimente de început de primăvară în muzeele prahovene

Consiliul Judeţean Prahova şi Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova prin secţiile sale muzeale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *