duminică , 22 septembrie 2019
Acasă / Social / Video-Elevii ploieşteni au învăţat lecţia toleranţei cu Special Olympics

Video-Elevii ploieşteni au învăţat lecţia toleranţei cu Special Olympics

S-au jucat dar totodată au învăţat lecţia toleranţei. Mai mulţi elevi din Ploieşti au participat la o competiţie sportivă pe picior de egalitate cu copii cu Sindrom Down, sportivi la diferite discipline ai organizatiei Special Olympics din Romania, cu rezultate chiar peste hotare.

 

In echipa au dus la bun sfarsit un traseu, egal pentru fiecare in parte şi au demonstrat că diferenţele sunt eliminate acolo unde există înţelegere.

Evenimentul, care se desfășoară în cadrul proiectului Ilead – Eu Decid – Sportivi Lideri cu Dizabilități Intelectuale, finanțat de Adobe Foundation, oferă prilejul elevilor din şcolile de masă de a se întâlni cu tineri cu dizabilităţi şi a concura împreună.

 

Micuţii de la şcolile de masă au povestit că au în clasă colegi cu nevoi speciale, dar că pe ei nu-i deranjează aceste aspecte şi-i consideră egalii lor. Se joacă şi învaţă împreună.

 

La finalul competiţiei toţi participanţii au primit diplome si cupe. 50 de sportivi cu dizabilități intelectuale au luat parte la eveniment, iar in sprijinul lor  960 de elevi fără dizabilități intelectuale din 12 școli de masă. 48 de profesori din școli de masă au luat parte la coordonarea proiectului.

 

 

Verifică şi

Sportivii CS Ambiţia Mădălin, între concursuri sportive şi acţiuni antiviolenţă

De când a început toamna, inimoşii instructori de la Clubul Sportiv Ambiţia Mădălin, Mădălin şi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *