sâmbătă , 20 aprilie 2019
Acasă / Social / Special Olympics România uneşte copiii cu dizabilităţi cu cei din şcolile de masă
Vaccineaza-l

Special Olympics România uneşte copiii cu dizabilităţi cu cei din şcolile de masă

Fundația Special Olympics din România organizează mâine la Ploieşti o lecție despre toleranță, alături de elevi de la școli de masă și sportivi Special Olympics. Evenimentul, care se desfășoară în cadrul proiectului Ilead – Eu Decid – Sportivi Lideri cu Dizabilități Intelectuale, finanțat de Adobe Foundation, oferă prilejul elevilor din şcolile de masă de a se întâlni cu tineri cu dizabilităţi şi a concura împreună.

Evenimentul înseamnă un concurs de gimnastică unificată dar şi prezentarea unor proiecte de incluziune socială  sub îndemnul ”Schimbăm Jocul – Generația Unificată în şcoala mea”.

Descrierea proiectului – Proiectul iLead – Special Needs Athletes Leadership se derulează pe o perioadă de 12 luni și urmărește implicarea activă a elevilor cu dizabilități intelectuale și a celor fără dizabilități ca parteneri cu drepturi egale în viața comunității.

În cadrul proiectului, persoanele cu dizabilități intelectuale își consolidează abilitățile de lider în calitate de ambasadori ai semenilor lor, de educatori și de antrenori.

50 de sportivi cu dizabilități intelectuale vor dobândi o voce puternică în cadrul comunităților, 960 de elevi fără dizabilități intelectuale din 12 școli de masă vor primi informații privind beneficiile incluziunii sociale a persoanelor defavorizate cu ajutorul unui manual special, care conține 4 lecții. 48 de profesori din școli de masă vor fi instruiți în cadrul proiectului.

Despre Special Olympics România

Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate respectată și incluzivă pentru noi toți. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva pasivității, nedreptății și intoleranței. În România din 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 25.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale să fie cetățeni activi ai comunității.Informații despre Special Olympics România sunt disponibile pe website-ul oficial (www.specialolympics.ro) sau pe pagina oficială de  facebook.com/SpecialOlympicsRomania.

Verifică şi

APOR continuă campania de depistare a leucemiei la copii, ”Te rog, mamă, ai grijă de mine!”

Zeci de copii din Prahova au fost testați zilele acestea pentru leucemie, în cadrul campaniei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *