luni , 25 mai 2020
Acasă / Administratie / Primarul, mulţumit de deszăpezirea din Ploieşti. Tu eşti?

Primarul, mulţumit de deszăpezirea din Ploieşti. Tu eşti?

Primăria Ploieşti a semnat luni contractul de deszăpezire cu societatea Rosal Group, astfel încât astăzi, când a nins mai mult, mare parte din oraş a fost curăţată. Primarul Adrian Dobre a verificat situaţia în teren şi s-a declarat mulţumit având în vedere cantitatea mare de zăpadă căzută în câteva ore. 

“De aseară de la ora 21 s-a acţionat pe toate arterele, folosindu-se 300 de tone de material antiderapant. Acţiunea s-a terminat în această dimineaţă la ora 2. La ora 4 a început o ninsoare incredibil de abundentă drept pentru care la 4.30 au reintrat utilajele pentru că totul era alb. S-a acţionat cu 8 utilaje-sărăriţe de capacitate mare şi lame, cu 6 utilaje de capacitate medie şi alte 6 de capacitate mică, 3 sărăriţe mai mici şi alte şapte utilaje doar cu lamă. Toate au funcţionat bine şi s-a îndepărtat zăpada de pe arterele principale şi poduri”, a explicat Dobre.

Astfel, s-a acţionat pe Bulevardul Bucureşti, Bulevardul Independenţei, Republicii, Gheorghe Doja, Malu Roşu, Cantacuzino şi Mărăşeşti şi Mihai Bravu, dar şi străzi ca Bobâlna, Rudului, Eroilor, Buna Vestire, Izvoare, Grădinari, Armaşi etc.

De la ora 8 s-a acţionat şi pe zona de urgenţă 2, adică alte străzi decât acelea intens circulate.

“Conform contractului, după ce încetează ninsoarea au 6 ore la dispoziţie pentru a realiza deszăpezire străzilor din urgenţa 1 şi 12 ore pentru deszăpezirea străzilor din urgenţa 2. după ora 8, 200 de angajaţi ai Rosal au început să curăţe trotuarele de pe lângă şcoli şi aleile care nu sunt în jurul blocurilor, pentru că cele de pe lângă blocuri, case, firme, trebuie curăţate de către proprietari”, a declarat primarul.

Angajaţii SGU au intervenit în zona parcurilor, iar jandarmii şi pompierii au ajutat la degajarea zonelor pietonale din jurul spitalelor şi centrului de dializă. Din cei 280 de asistati social, doar 13 au ajutat astăzi la deszăpezire, pentru că ceilalţi efectuaseră deja numărul de ore pe care trebuie să le presteze în folosul comunităţii.

 

Verifică şi

Până în toamnă, autorităţile din Azuga promit locuinţe pentru sinistraţii de pe strada Umbroasă

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Gheorghe Sorescu, a ajuns astăzi la Azuga, pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *