vineri , 25 mai 2018
Acasă / Social / Liceul “Anghel Saligny” din Ploieşti a primit o donaţie de la o firmă

Liceul “Anghel Saligny” din Ploieşti a primit o donaţie de la o firmă

Învăţământul dual prinde contur mai ales prin interesul firmelor decât al responsabililor din educaţie. O firmă care face tapţierii auto susţine învăţământul profesional dual din Ploieşti atât prin donaţii, cât şi prin proiecte viabile de viitor. 

ADIENT TRIM Ploieşti  a donat Liceului Tehnologic ”Anghel Saligny”  trei maşini de cusut profesionale care să-i ajute în dobândirea aptitudinilor specifice pe elevii de la calificarea  Confecţioner produse textile. 

Totodată, colaborarea dintre compania producătoare de tapiţerii auto şi liceul tehnologic are ca obiectiv înfiinţarea unei clase cu profil tehnic, din domeniul Industrie Textila şi pielărie, având calificarea profesională Confecţioner produse textile, unde vor învăţa 28 de elevi.

Colaborarea este benefică pentru ambele părţi. Este foarte greu să mai găseşti personal calificat în astfel de meserii, iar tinerii nu mai sunt interesaţi să urmeze o şcoală profesională pentru că nu ştiu unde se vior angaja odată ce au terminat cursurile.

La finalul anului trecut, această firmă căuta 150 de persoane care să lucreze în fabrica de la Ploieşti şi oferea chiar şi cursuri de perfecţiuonare în meseria de tapiţer.

 

 

Verifică şi

Spectacole de teatru, expoziții sau recitaluri în Ziua Muzeelor în Prahova

Sub egida programului național „România 100 de ani” şi a Anului European al Patrimoniului Cultural, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *