luni , 24 septembrie 2018
Acasă / Afaceri / Cursuri de antreprenoriat şi bani pentru afaceri în programul Dare to Start

Cursuri de antreprenoriat şi bani pentru afaceri în programul Dare to Start

Până în 2021, în şapte judeţe din zona de sud a ţării, printre care şi Prahova, vor fi făcute cursuri de antreprenoriat după care vor fi înfiinţate 73 de întreprinderi graţie unui proiect de antreprenoriat cu fonduri europene.

Asociația “PartNET – Parteneriat Pentru Dezvoltare Durabilă”, în calitate de Beneficiar, în parteneriat cu Agrafics Communication SRL, Județul Dâmbovița, Municipiul Târgoviște, Municipiul Ploiești și Asociația Europa Pentru Dezvoltare Umană anunță lansarea proiectului cu titlul DARE TO START! – Dezvoltarea Antreprenoriatului prin Resurse umane Educate, cod MySMIS 104118, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman.

Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea antreprenoriatului și creșterea ocupării pe cont propriu în mediul urban la nivelul regiunii Sud Muntenia, prin înfiintarea a 73 de întreprinderi cu profil non-agricol, în vederea creării de noi locuri de muncă durabile și de calitate și promovării mobilității lucrătorilor.

Proiectul se va implementa în regiunea Sud Muntenia, în orașe din următoarele județe: Dâmbovița, Prahova, Ialomița, Teleorman, Argeș, Giurgiu, Călărași.

Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 36 de luni, în intervalul 15 Ianuarie 2018 – 14 Ianuarie 2021, iar principalele rezultate preconizate sunt:

  • 7 campanii județene de informare;
  • 600 de persoane selectate în grupul țintă, ce vor participa la cursul de Competențe Antreprenoriale, certificate ANC;
  • 600 de planuri de afaceri analizate și evaluate;
  • 73 de planuri de afaceri selectate;
  • 73 de stagii de practică organizate;
  • 73 de persoane beneficiare de cursul Comunicare în Limba Engleza și cursul Competențe IT;
  • 73 firme înființate și funcționale;
  • 73 de subvenții acordate pentru înființare afaceri;
  • 146 de locuri de muncă create;â

Valoarea totală a proiectului este de 17.817.204,60 lei, din care 15.106.016,32 lei contribuția Uniunii Europene și 2.637.319,88 lei contribuție din bugetul național.

Dezvoltarea resurselor umane reprezintă unul dintre elementele fundamentale ale unei creșteri economice sustenabile, iar proiectul ”DARE TO START! – Dezvoltarea Antreprenoriatului prin Resurse umane Educate”, răspunde acestei necesități prin furnizarea de acțiuni complexe, generând un efect pozitiv asupra economiei locale și regionale.

Pentru mai multe detalii contactaţi Asociația “PartNET –Parteneriat pentru Dezvoltare Durabilă” la numărul de telefon  0732.785.337 sau e-mail  daretostart@partnet.ro.

Verifică şi

Paradox românesc: Strugurii de masă autohtoni sunt premiaţi, iar noi mâncăm din import

În fiecare an, la Valea Călugărească, sunt jurizate și premiate cele mai bune soiuri de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *