marți , 14 iulie 2020
Acasă / Afaceri / Acoustic Medical Devices Ploieşti, o afacere în sprijinul oamenilor

Acoustic Medical Devices Ploieşti, o afacere în sprijinul oamenilor

Când eşti pasionat de meseria ta, rareori te gândesti şi că poţi scoate profit de pe urma cunoştinţelor tale. Am întâlnit asta în multe cazuri, când oameni care făceau lucruri incredibil de grele pentru alţii, nu ştiau cât de mult valorează munca lor. Este un soi de smerenie a omului care s-a pregătit într-o meserie pentru a ajuta oamenii în primul rând şi care preferă să spună că este audiolog, nu medic audiolog cum ar spune cei mai mulţi medici.

Mihaela Maria Popa este audiolog în Ploieşti, fiind absolventă a Universităţii de Medicină si Farmacie „Carol Davila” , din Bucuresti, cu specializarea Audiolog-Audioprotezist. Din dragoste pentru meseria aceasta, a deschis Acoustic Medical Devices, o firmă care nu urmează tiparul clasic prin simplul motiv că Mihaela este mai degrabă interesată să fie de folos oamenilor, decât să-şi vândă produsele. (Dacă tot eram acolo, ne-am trezit cu otoscopul în ureche pentru că „Oricine trebuie să-şi facă măcar un consult în viaţă fie că are probleme cu auzul sau nu”. Am ieşit bine, dar să vedem la audiograma…) .

 

Acoustic Medical Devices comercializează orice produs din gama dispozitivelor de protezare ORL (proteze auditive, canule traheale, buton fonator, laringofon), mijloace şi dispozitive de mers (fotoliu rulant, cadru de mers, baston simplu, baston cu 3 sau 4 picioare, cârjă cu sprijin pe antebraţ/subaxilar), proteze de sân, dispozitive pentru incontinenţă urinară, dispozitive pentru stome, uniforme medicale, încălţăminte medicală ortopedică.

„Asta este activitatea comercială, dar mie îmi place să ajut oamenii. La mine consultul, audiograma, reglajul protezei sunt gratuite. Stau minim o oră cu fiecare pacient pentru că vreau ca atunci când a plecat de la mine să fie perfect lămurit asupra situaţiei sale. Din nefericire, mulţi medici nu au timp să explice sau pacienţii nu pun aşa de multe întrebări, astfel încât pleacă fără să fi înţeles exact ce se întâmplă cu sănătatea lor. Persoanele în vârstă au în general probleme cu auzul. Este normal să se întâmple aşa , dar asta vine cu un disconfort. Psihic în primul rând, că nu este uşor să pierzi ceva cu care te-ai născut. La cabinetul nostru pacientul are posibilitatea sa probeze mai multe tipuri de proteze auditive furnizate de diversi producatori ceea ce il va ajuta sa o aleagă pe cea mai potrivită pentru el.

În esenţă toate protezele auditive capteaza sunetele si le amplifică. Insa, reglajul făcut de un specialist face diferenţa.”

În perioada 2008-2014, Mihaela Popa a lucrat în cadrul spitalului CF din Ploiesti la siguranta circulaţiei, respectiv testa auzul conducătorilor auto sau mecanicilor de locomotivă. Ulterior, şi-a deschis firma care nu are atât profit cât ar trebui, pentru că, după cum vă spuneam, serviciile medicale aici sunt gratuite. Evident, după consult, pacienţii pot lua proteze de aici sau pot merge în altă parte, acestia din urma avand dreptul de a-si alege furnizorul de dispozitive medicale. Dacă daţi o căutare pe google veţi găsi mii de pagini cu oferte de proteze auditive de unde puteţi înţelege ce industrie a generat faptul că din ce în ce mai mulţi oameni au auzul afectat, acest lucru fiind cauzat atat de mediul extern (poluanti fonici, medicamente ototoxice) , cat si din mediul fiziologic (uzura fiziologica fireasca – imbatranirea).

Din nefericire, foarte mulţi oameni au probleme cu auzul. Afecţiunile urechii nu se ameliorează, ci din contră, pot avansa. De aceea, urechile trebuie protejate. Nu trebuie să ascultaţi muzică tare, în timp auzul are de suferit, feriţi-vă de zgomote puternice-nu degeaba muncitorilor care lucrează în zgomot li se dau căşti sau dopuri speciale care atenuează sunetele puternice, nu băgaţi vată în urechi, urechea trebuie să fie aerisită în permanenţă, nu curăţaţi urechea excesiv de cerumen şi neapărat mergeţi la un control auditiv din când în când, chiar dacă vi se pare că totul ar fi în regulă”, spune Mihaela Popa.

Anul trecut, Mihaela Popa a mers la Cluburile Pensionarilor din Malu Roşu şi Nord din Ploieşti unde a făcut consulturi şi audiograme, bineînţeles gratuit. În trecut a mers la CAR-ul Pensionarilor Câmpina unde făcea acelaşi lucru si in cateva comune din judetl Prahova .
„Activitatea aceasta îmi aduce satisfacţii pe plan personal. Mă bucur să ajut oamenii şi mă bucur când se întorc pentru că au fost mulţumiţi de serviciile oferite si mai mult decat atat, cand recomanda si altor pacienti sa vina la mine. Astfel, inainte sa protezez un pacient ii ofer posibilitatea probarii mai multor aparate, dintre care sa poata alege proteza care i se potriveste cel mai bine si cu care se simte cel mai bine.”

Acoustic Medical Devices are contract cu toate Casele de Asigurări de Sănătate din tara.

Verifică şi

Video-Sînziana Rădulescu te ajută să te îmbraci corect şi îţi curăţă şifonierul de articole nepotrivite!

Sînziana Rădulescu are 32 de ani şi spune cu bucurie că este consultant în materie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *