marți , 18 septembrie 2018
Acasă / Social / Mii de prahoveni, bolnavi de viroze respiratorii şi pneumonii

Mii de prahoveni, bolnavi de viroze respiratorii şi pneumonii

Suntem în plin sezon al infecţiilor respiratorii şi gripelor, anunţă DSP Prahova. Doar în săptămâna 5-11 februarie, 5.725 de prahoveni s-au prezentat la doctor cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, 100 dintre aceştia având nevoie de spitalizare.

Alţi 1.118 pacienţi s-au prezentat cu simptome specifice pneumoniei şi pentru 114 dintre ei a fost nevoie de îngrijire în spital. Totodată, au fost înregistrate şi 8 cazuri de gripă-două la adulţi şi şase la copii. În 5 cazuri a fost identificat virusul B. 

DSP Prahova apreciază că numărul îmbolnăvirilor este în creştere şi faţă de săptămâna anterioară, dar şi faţă de aceeasi perioadă a anului trecut.

Singura metodă de prevenire a acestor îmbolnăviri, pe lângă o imunitate solidă, este vaccinarea. Până acum, în Prahova au fost vaccinate 41.481 de persoane, adică foarte puţin, comparativ cu numărul locuitorilor (apx.800.000)

RECOMANDĂRI pentru prevenirea îmbolnăvirii

Dat fiind această situaţie, DSP recomandă:

-limitarea accesului, pe cat posibil, a aparţinătorilor în spitale

-atunci când intră în spital, aparţinătorii trebuie să poarte echipament de protecţie

-personalul medical va purta obligatoriu echipament de protecţie

-elevii care prezintă semne ale unor infecţii respiratorii să se prezinte la medic imediat

Populaţia trebuie să evite aglomeraţiile, să folosească batiste de unică folosinţă în caz de strănut sau tuse, să se spele frecvent pe mţâini cu apă şi săpun, să se alimenteze corect pentru a întări sistemul imunitar, persoanele cu risc crescut să se vaccineze epidemiologic, la primele semne de boală să se prezinte la medic şi să nu ia antibiotice fără prescripţie medicală.

Pentru a răspunde tuturor solicitărilor prahovenilor, DSP Prahova a solicitat de la minister transferul de la DSP Brăila a 3.000 de doze de vaccin.

 

Verifică şi

Află mai multe despre proiectul noii legi a pensiilor!

Astăzi, la sediul Instituției prefectului județul Prahova, a avut loc ședința ordinară a Comitetului consultativ …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *