marți , 22 mai 2018
Acasă / Administratie / În 2017, Prefectura Prahova a contestat 50 de acte administrative ilegale

În 2017, Prefectura Prahova a contestat 50 de acte administrative ilegale

Sala Europa din cadrul Palatului Administrativ din Ploieşti a găzduit astăzi Bilanţul Instituţiei Prefectului în 2017, motiv pentru care în sala de 500 de locuri au venit primari şi viceprimari din tot judeţul, dar şi şefi ai direcţiilor deconcentrate. Chiar dacă sunt mult mai puţine decât în alţi ani şi în 2017, Prefectura Prahova a mers în instanţa de contencios administrativ cu unele dintre actele emise cu încălcarea legii de către autorităţi. 

În baza controlului legalităţilor actelor administrative, în 2017, prefectura a verificat HOTARARI ALE CONSILIULUI JUDETEAN SI CONSILIILOR LOCALE:
•224 hotărâri ale consiliului judeţean

•732 hotărâri ale consiliilor locale de municipii

•1844 hotărâri ale consiliilor locale de oraşe

•6067 hotărâri ale consiliilor locale de comune

DISPOZITII EMISE DE PRIMARI:
•355 dispoziţii ale preşedintelui consiliului judeţean

•27171 dispoziţii emise de primarii municipiilor

•8933 dispoziţii emise de primarii oraselor

•29672 dispoziţii emise de primarii comunelor

Ca urmare a efectuarii controlului de legalitate, s-a constatat ca o serie de acte administrative au fost adoptate, respectiv emise, cu incalcarea dispozitiilor legale, astfel incat au fost intocmite 51 proceduri prealabile in urma carora au fost revocate 50 de acte administrative, iar pentru 42 acte administrative s-au formulat actiuni la instanta de contencios administrativ in vederea anularii acestora.

Dintre acestea 21 actiuni au fost admise si alte 21 sunt in curs de solutionare.

Plangerile au fost formulate astfel: in urma refuzului autoritatilor administratiei publice locale de a revoca actele administrative apreciate ca fiind nelegale pentru care s-au formulat proceduri prealabile iar 41 actiuni au fost formulate direct la instanta de contencios administrativ.

De asemenea, ca o consecinta a incalcarii legislatiei privind emiterea autorizatiilor de construire, la sesizarea Inspectoratului de Stat in Constructii, in baza dispozitiilor Legii nr.50/1991 si a Legii nr.554/2004, prefectul a formulat un numar de 5 actiuni la instanta de contencios administrativ care au ca obiect anularea autorizatiilor de construire apreciate ca fiind emise nelegal de catre primari.

În anul 2017 au fost înregistrate 358 dosare noi pe rolul instantelor judecatoresti (Judecătoria Ploieşti, Judecătoria Mizil, Judecătoria Câmpina, Judecătoria Sinaia, Judecătoria Vălenii de Munte si Tribunalul Prahova, Curtea de Apel Ploiesti) in care Comisia Judeţeană pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Privata asupra Terenurilor si/sau Prefectul au fost parte.

Anulare si modificare titluri de proprietate – 92 dosare 

Activitatea privind aplicarea actelor reparatorii s-a concretizat prin adoptarea de catre Comisia Judeteana de Fond Funciar a unui numar de 272 hotarari in cadrul celor 6 sedinte convocate pe parcursul anului 2017. In numarul total de hotarari adoptate de comisia judeteana se regasesc si cele privind modificarea, retragerea si rescrierea unor titluri de proprietate care au putut fi modificate pe cale administrativa, precum si aprobarea de emitere a titlurilor de proprietate partiale.

Anulare Hotărâri ale Comisiei Judeţene – 12 dosare

Obligaţia de a face (care consta in obligarea la emitere titlu de proprietate, obligarea reconstituirii dreptului de proprietate etc.) – 117 dosare

Constatare nulitate Ordin Prefect – 11 dosare

Contestatii la executare – 1 dosar

Anulare acte administrative – 42 dosare

Pretentii – 66 dosare

Litigii privind functionarii publici si personalul contractual – 4 dosare

Anulare autorizatie de construire – 5 dosare

Litigiu Legea 10/2001 – 7 dosare

Comunicare informatii Legea 544/2001 – 1 dosar

Verifică şi

ANAP a recomandat negociere directă în lupta contra căpușelor din Ploiești

Agenția Națională pentru Achiziții Publice a recomandat municipalității ploieștene să ia taurul de coarne și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *