miercuri , 26 februarie 2020
Acasă / Administratie / Timp de aşteptare de 4 luni pentru prahovenii care vor permis auto

Timp de aşteptare de 4 luni pentru prahovenii care vor permis auto

Prahovenii care doresc să obţină permisul auto trebuie să aştepte peste 4 luni pentru a da traseul, după ce au trecut proba teoretică. Această situaţie este cauzată de creşterea semnificativă a numărului de maşini înmatriculate in judeţul Prahova precum şi a numărului de persoane ce doresc să susţină examene pentru obţinerea permisului auto. 

De asemenea, promovabilitatea persoanelor examinate este în continuă scădere, ceea ce generează dorinţa acestora de a se reprograma pentru susţinerea unui nou examen.

Instituţia Prefecturii Prahova a transmis un comunicat de presă prin care asigură cetăţenii că situaţia se va schimba în bine, dat fiind că au fost demarate proceduri pentru ca mai mulţi lucrători de la serviciul de înmatriculări să obţină atestatul de examinator.

“Având in vedere această situaţie precum şi faptul că în anul 2017, în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Prahova au fost 6 posturi vacante şi 4 posturi suspendate (concediu ingrijire copil ori incapacitate temporară de muncă), Instituţia Prefectului-Judeţul Prahova a acordat o atentie deosebita acoperirii posturilor vacante.

În perioada noiembrie 2017 – ianuarie 2018, au fost ocupate 4 posturi prin concurs/mutare de la alte structuri M.A.I. si, ca urmare, a fost repartizat un examinator în plus pentru comisia de examen din Municipiul Ploiesti, mărindu-se numărul locurilor disponibile cu 70 candidaţi.

Au fost depuse diligenţe pentru obţinerea atestatului de examinator pentru alţi trei lucrători, capacitatea de examinare urmând a fi suplimentata cu aproximativ 1.800 de locuri pentru perioada februarie-mai 2018.

Întrucât sistemul informatic de programare a candidaţilor este creat astfel incât să prevină programările pe alte criterii decât cele obiective, singura modalitate ca noile locuri disponibile să fie ocupate o reprezintă autoprogramarea/reprogramarea candidaţilor conform Ordinului nr.268/2011 al M.A.I., în limita locurilor disponibile si in ordinea solicitării.

Criteriile de programare sunt obiective si menţionăm faptul că această programare se face personal de către solicitant, după promovarea examenului teoretic, generându-se un cod unic de bare şi programare automată, pe primul loc disponibil la momentul accesării sistemului”, se arată în comunicatul de presă.

 

Verifică şi

Consultare publică online pentru transportul din Ploiești

Primăria Municipiului Ploiești și Regia Autonomă de Servicii Publice organizează o consultare publică online în …

2 Comentarii

  1. dar pentru cei care au luat sala in noiembrie 2017 si au programare pentru martie 2018, de ce nu se iau mai repede la testare oras?

    • pentru ca nu au personal suficient. patru luni este cel mai scurt termen, dar exista timp de asteptare si mai mare asa cujm semnalati chiar dumneavoastra!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *