duminică , 16 iunie 2019
Acasă / Turism / Peste 10.000 de turişti au ales Valea Prahovei de sărbători

Peste 10.000 de turişti au ales Valea Prahovei de sărbători

Valea Prahovei a fost destinaţia preferată de români şi cu ocazia sărbătorilor din 2017.  Peste 10.000 de turişti au ales Valea Prahovei, iar staţiunile Sinaia Buşteni şi Azuga au fost ocupate 100% pentru Revelion.

Breaza şi Campina au fost la mare căutare, peste 1.000 de turişti alegând să petreacă aici sărbătorile, pensiunile de aici înregistrând un grad de ocupare de peste 95% pentru perioada de Revelion.

De Crăciun, în Sinaia, Buşteni şi Azuga gradul de ocupare a fost tot de 100%, în timp ce în Breaza şi Câmpina gradul de ocupare a depăşit 90%.

Turiştii au schiat sau s-au dat cu sania pe pârtia Cazacu Începători şi Variantă şi pe Sorica la Azuga  unde sunt 30 cm zăpadă. La Buşteni se schiază bine pe Kalinderu 1 şi 2 pe un strat de zăpadă artificială de 20-25 cm, iar la Sinaia se schiază la peste 1700 m, pe Valea Dorului 1 şi 2 şi pe Laptici  pe un strat de 50 – 60 cm de zăpadă.

Pentru Revelion pachetele au inclus cină festivă în noaptea dintre ani, şi au costat la un hotel de 4 stele peste 3000 lei/persoană în timp ce la 3 stele peste 2000 de lei/persoană, iar la o vilă de 3 stele – 1200 lei/persoană.

În acest moment hotelierii din Prahova se pregătesc să întâmpine turiştii care serbează Crăciunul de rit vechi care este sărbătorit în fiecare an pe data de 7 ianuarie.

“Ne bucura prezenta în număr mare a turiştilor în Prahova atât pentru minivacanţa de Crăciun cât şi pentru Revelion. Aceştia ne demonstrează că trendul ascendent se păstrează, iar faptul că Breaza şi Campina au un grad de ocupare atât de mare ne arată că promovarea acestora da roade şi că într-adevăr Prahova, prin calitatea serviciilor oferite este în continuare Regina Vacantelor romanilor,” a declarat Adrian Voican, preşedintele APDT Prahova.

sursa info-APDT Prahova

Verifică şi

DJ Oxia concertează acum pe platoul din faţa Castelului Peleş din Sinaia

Sute de tineri dansează acum pe platoul din faţa Castelului Peleş din Sinaia, acolo unde …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *