luni , 27 mai 2019
Acasă / Social / 200 de medici de familie din Prahova nu vor lucra cu CAS zilele acestea

200 de medici de familie din Prahova nu vor lucra cu CAS zilele acestea

Medicii de familie rămân pe poziţii în protestul pe care l-au declanşat la finalul anului trecut. Mai multe asociaţii şi uniuni ale medicilor sprijină protestul căruia s-a alăturat şi Colegiul Medicilor. Majoritatea medicilor de familie nu doreşte să semneze contractul cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate până când doleanţele nu le vor fi aceptate.

În Prahova, se pare că 154 de medici ar fi semnat deja actele adiţionale la contract, dar alţi 200 susţin în continuare protestul. Cei din urmă vor refuza să acorde servicii medicale decontate de CAS Prahova începând cu 3 ianuarie, cabinetele funcţionând în sistem privat, adică toate serviciile vor fi plătite pe loc de către pacienţi. 

Sunt însă şi judeţe în care medicii de familie nu au semnat adiţionalele şi anunţă că nici nu o vor face dacă problemele nu vor fi rezolvate. acestea sunt: Galaţi, Suceava, Hunedoara, Satu Mare, Braşov, Argeş.

Debirocratizarea este doar un deziderat, nimic din ce s-a propus pentru ca pacientilor sa le fie mai usor in sistem nu este nici macar inca la nivel de proiect.
Finantarea asistentei medicale primare a fost tratata cu maruntisuri, suma alocata prin suplimentarea bugetului fiind nesemnificativa fata de nevoile reale ale cabinetelor pentru ca pacientii sa poata beneficia de servicii medicale de calitate.
Dreptul la vacanta al medicilor de familie continua sa fie doar o promisiune, nefiind gasita o solutie.
Suplimentarea fondurilor pentru buna funcționare a centrelor de permanenta este inca doar o promisiune.
Pe langa toate acestea, in ultimele zile medicii au fost intimidati si amenintati de catre casele judetene de asigurari de sanatate, pentru a asigura depunerea unor cereri fara valoare, neprevazute in contract si pentru semnarea actelor aditionale, care de ani de zile sunt semnate retroactiv, fara ca pana acum aceste proceduri sa fi fost clamate ca ilegale, asa cum suntem amenintati acum!
Este hilar sa ameninti ca medicii de familie vor fi imediat inlocuiti, in conditiile crizei grave de personal si a incapacitatii caselor de a asigura macar medici inlocuitori!
In aceste conditii continuam sa fim indreptatiti sa ne cerem drepturile si sa refuzam semnarea actelor aditionale.
Medicii de familie nu vor mai acorda servicii medicale decontate de casele de asigurari pana cand solicitarilor lor vor fi luate in seama!”, se arată într-un comunicat de presă semnat de Societatea Naţională de Medicina Familiei.
fotografie cu caracter ilustrativ

 

Verifică şi

În atenția elevilor de clasa a VIII-a: Azi începe Bursa de Valori Educaționale la Ploiești!

Inspectoratul Școlar Județean Prahova și unitățile de învățămînt liceal organizează timp de o săptămână cea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *