marți , 4 august 2020
Acasă / Administratie / Pompierii şi poliţiştii prahoveni au primit autospeciale noi

Pompierii şi poliţiştii prahoveni au primit autospeciale noi

La sfârşitul acestui an, atât ISU cât şi IPJ Prahova au primit maşini de intervenţie de la Ministerul Afacerilor Interne. toate sunt binevenite având în vedere că dotările existente au o vechime considerabilă. 

9 autospeciale Dacia Logan au intrat în dotarea polițiștilor prahoveni. Autovehiculele au fost achiziționate în cadrul proiectului PolHumint și au fost repartizate, urmând a fi folosite pentru activitatea operativă. 

Proiectul PolHumint este derulat de Poliția Română, în cadrul mecanismului Fondul pentru securitate internă și are ca obiectiv general eficientizarea fluxurilor informaţionale din cadrul activităţii informative precum şi valorificarea cu celeritate a datelor şi informaţiilor într-un mediu electronic integrat şi securizat.

Totodată, şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a primit  o autospecială destinată intervenţiei și salvării la înălţime, un autocamion cu sistem hidraulic de încărcare – descărcare, cu cârlig si o motopompă remorcabilă de mare capacitate tip NOVUS 600MPS.

Autospeciala poate asigura intervenţii la o înălţime de până la 42 de metri, faţă de scările de pe autospecialele vechi ale unităţii, care puteau asigura intervenţii la înălţimi de doar 30 de metri.
Autospeciala are o scară telescopică dotată cu nacelă, care poate prelua, în acelaşi timp, trei persoane cu o greutate maximă de aprox. 300 de kilograme, dar și un tun de refulare a apei, cu care se intervine pentru stingerea incendiilor.
Datorită faptului că este comandată electrico-hidraulic, aceasta permite intervenţia la cele mai înalte clădiri. Braţul telescopic se poate întinde până la 42 de metri. De asemenea, permite ca nacela să transporte simultan trei persoane.
Odată cu intrarea autospecialei în dotare va fi eficientizată intervenţia pentru stingerea incendiilor la clădiri înalte.
Autospeciala si celelalte echipamente au fost achiziţionate de către Inspectoratul General pentru Stuații de Urgență în cadrul proiectului “Multi risc-modul I”.

Containerul Multirisc este destinat optimizării acţiunilor de intervenţie în cazul producerii unor situaţii de urgenţă de amploare, accentul fiind pus în primul rând pe operaţiunile de căutare-salvare a victimelor.

Scopul acestuia este de a avea o platformă complexă de intervenţie prin care se pot gestiona mai multe tipuri de riscuri şi prin intermediul căreia se pot efectua mai multe tipuri de operaţiuni de intervenţie de lungă durată, în condiţii dificile şi foarte dificile, inclusiv în cazul prăbuşirii de construcţii, independent sau în cooperare cu alte autospeciale şi utilaje.

 

Verifică şi

Ordin de ministru: Încă 120 de locuri pentru tratatarea COVID în patru spitale din Prahova

Potrivit DSP Prahova, până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *