miercuri , 15 iulie 2020
Acasă / Locuri de munca / Prahovenii nu mai vor la cules de căpşune în Spania

Prahovenii nu mai vor la cules de căpşune în Spania

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova, prin rețeaua EURES,a organizat astăzi, 11 decembrie 2017, la Ploiești – Hotel Central- începând cu ora 9:00, selecția pentru oferta de locuri de muncă în domeniul agricol în Spania. Au fost disponibile 800 de locuri de muncă, dar după ce au trimis dosare doar 211 persoane au fost selectate. Prea puţini prahoveni însă, s-au prezentat la selecţie. 

De două luni, AJOFM Prahova tot anunţă selecţie pentru 800 locuri de muncă vacante în Spania – firma SUREXPORT (400 de femei și 200 de cupluri) fiind solicitate persoane apte pentru munca la câmp, cu vârsta 18 – 50 ani, pentru recoltarea căpşunilor pentru campania anului 2018.

Angajatorul nu a solicitat experienţă.

Durata contractului de muncă este de aproximativ 3 luni, data estimată de angajare este 15 februarie 2018. Timpul de lucru este de 6,5 ore pe zi/ 39 ore pe săptămână împărţite în 6 zile, ziua 7 este zi de odihnă care poate să nu coincidă cu duminica. Programul de lucru începe la primele ore ale dimineţii.

Salariul oferit este de 40,43 euro brut/zi, conform Convenţiei colective aplicabile plătibil la două săptămâni prin transfer bancar. Contribuţiile datorate sunt de 2% impozit pe venit şi 113 euro asigurare socială.

Cazarea este asigurată de angajator, iar muncitorul trebuie să plătească 1,6 euro/zi pentru cheltuieli. Muncitorul plăteşte primul transport de venire, iar firma plăteşte întoarcerea, cu condiţia ca muncitorul să foloseasca mijlocul de transport oferit de firmă. Preţul primului drum se va recupera din primele salarii.

La selectie au fost invitate 211 persoane si au fost prezente un numar de 48 de persoane. Din totalul persoanelor prezente, 46 de persoane au fost declarate admise, o persoana a  fost declarata rezerva si o persoana a avut contract nominal.

Verifică şi

DGASPC Prahova caută în continuare asistenţi maternali

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova, în calitate de partener în cadrul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *