luni , 24 februarie 2020
Acasă / Administratie / Bugetarii vor fi plătiţi cu timp liber pentru orele muncite peste program

Bugetarii vor fi plătiţi cu timp liber pentru orele muncite peste program

De la 1 ianuarie nu se vor mai face angajări în instituţii publice. Este decizia pentru tot anul următor a Guvernului României şi înseamnă blocarea posturilor vacante sau temporar vacante din cadrul administraţiei publice. În plus, pentru munca peste program, bugetarii vor fi plătiţi cu timp liber, nu cu bani. 

Potrivit unei ordonanţe de urgenţă, autorităţile vor trebui să reducă cheltuielile cu 10% la bunuri şi servicii, restricţionându-se achiziţia de autoturisme, mobilier şi aparatură de birotică.

Totul pentru ca guvernul să poată ma­jora salariile, menţinându-se în aceeaşi vreme în ţinta de deficit bugetar de 3% din PIB. Doar că proiectul legii bugetului pe 2018 nu prevede tăieri de cheltuieli de bunuri şi servicii, care sunt cu 400 mil. lei peste cele de anul trecut – până la 39,9 mld. lei. Ordonanţa de ur­genţă pri­veşte restricţia de achiziţii de au­to­tu­risme, mobilier, aparatură biro­ti­că în instituţiile publice. În 2018, ordo­na­to­rii de credite ai insti­tu­ţiilor şi auto­rită­ţilor publice au obligaţia de a reduce cu 10% cheltuielile cu bunurile şi servi­ciile afe­rente întreţinerii şi funcţionării instituţiei, scrie Mediafax, care citează ZF.

citeste mai mult:http://www.mediafax.ro/economic/guvernul-blocheaza-angajarile-si-obliga-autoritatile-sa-reduca-cheltuielile-cu-10-orele-suplimentare-nu-se-mai-platesc-doar-se-compenseaza-16845841

Verifică şi

Atenție la incendierile de miriște ! Amenda poate ajunge la 2.500 de lei!

Vremea frumoasă i-a scos pe agricultori din casă mult mai devreme decât anii trecuți. Aceștia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *