vineri , 27 aprilie 2018
Acasă / Administratie / Plata pierderilor pe care o impută Veolia Primăriei Ploieşti, anulată în instanţă

Plata pierderilor pe care o impută Veolia Primăriei Ploieşti, anulată în instanţă

UAP Ploieşti a câştigat în instanţa de contencios administrativ anularea hotărârii consiliului local de a plăti Veoliei Energie suma de 12 milioane de lei, reprezentând pierderi pe care furnizorul le-ar fi înregistrat în perioada 2012-2015.

Printr-un comunicat de presă, Asociaţia dezvoltă subiectul.

“În urma încalcarilor repetate a Legii 52/2003, cu privire la transparenta decizionala, prin refuzul de a organiza dezbaterile publice de catre Consiliul Local Ploiesti, in mod deosebit, la solicitarea in scris a unei asociatii legal constituite, Uniunea Asociatiilor de Proprietari Prahova a luat atitudine. Astfel, UAP a atacat in contencios HCL 421/2016, in care Consiliul Local a decis sa acorde aproape 12 milioane de lei furnizorului de energie termica, Veolia Energie Prahova pentru ca aceasta a sustinut ca a avut pierderi in perioada 2012-2015. Instanta a decis sa anuleze aceasta Hotarare de Consiliu Local, asa cum UAP a cerut, dar decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Trebuie menţionat ca la momentul votării, presedintele UAP, Eugen Cristescu a solicitat in scris sa ia cuvantul in sedinta de Consiliu Local unde a cerut ca HCL 421/2016 sa fie retrasa de pe ordinea de zi si organizata dezbaterea publica solicitata in baza art. 7 alin (9) din Legea 52/2003. Consilierii locali au votat de patru ori pentru ca HCL 421/2016 sa intruneasca numarul de voturi necesare aprobarii, fapt care nu a fost consemnat in procesul verbal de sedinta de catre secretarul Primăriei Ploiesti de la aceasta data, Anabell Măntoiu (exista probe audio in acest sens). Subliniem faptul că UAP a depus adresa cu nr. 21546/28.10.2016 la registratura Primăriei Ploiesti, prin care a solicitat dezbaterea publică şi timp de două luni nu s-a tinut cont de solicitarea respectarii unei legi, aprobandu-se actul normativ pe 21.12.2016 .Mai aducem la cunostinta opiniei publice ca, pentru a evita actiunea in instanta, UAP a depus o plangere prealabila cu nr. 25462/19.12.2016 prin care a mai solicitat, inca o data, organziarea unei dezbateri publice”, se arată în acest comunicat.

 

 

Verifică şi

Inca un proiect de hotarare de guvern pentru pagubele facute de alunecari de teren

În această dimineață a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova în vederea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *