duminică , 16 iunie 2019
Acasă / Administratie / Bugetul Ploieştiului va fi devastat după impozitarea pe venit impusă primăriilor. Vezi ce spune primarul despre asta!

Bugetul Ploieştiului va fi devastat după impozitarea pe venit impusă primăriilor. Vezi ce spune primarul despre asta!

Măsura impozitului pe venit impusă primăriilor va lovi crunt şi în bugetul Ploieştiului. În situaţia în care oricum cheltuielile cu salariile din primărie depăşesc cu mult bugetul pentru investiţii, primarul se întreabă de unde va mai plăti şi acest impozit.

“Sunt foarte multe discuţii, nu este nimic concret, tocmai de aceea, dacă este să aplicăm scăderea aceasta de impozit la baza de impozitare pierderea este undeva la 70-80 de milioane de lei, în funcţie de gradul de colectare. Bugetul de investiţii pe acest an a fost de 46 de milioane de lei, dar să nu uităm că în luna iulie bugetul de salarii a crescut şi asta înseamnă o presiune în plus faţă de ce avem în momentul de faţă, deci pierdem mult mai mult decât aveam pentru investiţii.

Aşa cum au fost stabilite cotele şi s-au modificat bazele de impozitare la nivelul bugetului consolidat la nivel national sunt mai multi bani care ajung acolo în urma contribuţiilor plătite de către angajat, în schimb autorităţile publice locale, cele care aveau o cotă importantă din IVG în buget, aşa cum este şi municipiul Ploieşti, sumele pierdute sunt foarte mari.

S-a discutat că angajatorul nu este afectat. Poate nu acum, dar într-o lună, două va fi. Marea majoritate a sumelor din buget sunt aferente localităţilor mai mari, în proporţie de 80% sumele respective aveau destinaţie investiţii, iar scăderea investiţiilor înseamnă scăderea locurilor de muncă, deci şi angajaţii vor fi afectaţi.”, a explicat Adrian Dobre.

Primarul Adrian Dobre susţine că autonomia locală a fost profund lezată de aceste modificări legislative.

„Cum poţi să-ţi exerciţi autonomia locală când ţi se taie principalul instrument pe care îl ai –bugetul propriu prin care îţi stabileşti investiţiile, activităţile. Acest lucru nu mai există în momentul de faţă”, a conchis primarul. 

Cheltuiala cu salariile în Primăria Ploieşti ( mai puţin societăţile comerciale care au buget separat) nu depăşeşte 70 de milioane de lei, dar de anul viitor aceasta se va mări după ce vor intra şi alte drepturi cum ar fi tichetul de vacanţă.

Verifică şi

Vezi programul Serviciului de Evidenţa Populaţiei Ploieşti în perioada Rusaliilor!

Serviciul Public Local Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Ploieşti, informează cetățenii că, în perioada sărbătorilor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *