vineri , 7 mai 2021
Acasă / Administratie / Primarul Dobre promite închirierea locurilor de parcare de pe lângă blocuri

Primarul Dobre promite închirierea locurilor de parcare de pe lângă blocuri

Administraţia ploieşteană a început analiza asupra proiectului parcărilor rezidenţiale de pe lângă blocuri. Ploieştenii vor putea astfel închiria un loc de parcare contra cost. Deocamdată, edilii strâng date pentru a vedea câte astfel de locuri de parcare ar exista. Totul va fi realizat abia după dezbatere publică. 

“Am dat în analiză să vedem numărul de maşini care există în Ploieşti, pe urmă să identificăm cam care este numărul de locuri de parcare pe lângă blocuri şi pe urmă vom iniţia un proiect de hotărâre. Dar mai întâi vrem să existe o dezbatere publică de 2-3 luni pentru ca cetăţenii să-şi spună părerile-să ne semnaleze situaţiile cu care se confruntă,  să găsim şi pe baza unor modele deja existente în ţară, să putem face proiectul. Vom vedea şi cum vom distribui unul sau două locuri de parcare dacă o familie are mai multe autoturisme”, a declarat primarul Adrian Dobre.

Chiria pe un an pentru un astfel de loc ar putea costa între 200 şi 300 de lei, iar cu banii obţinuţi se vor face alte parcări similare, pentru a crea iluminatul necesar în aceste parcări şi pentru monitorizarea video. 

Proiectul va prevedea şi câte locuri ar putea rămâne libere pentru musafiri.

“Unde există aglomeraţie foarte mare, maşinile fiind mult mai multe decât locurile de parcare vom găsi soluţii inovative, dar în limita bugetului. De aceea vom începe cu acele zone care pot oferi mai multe locuri de parcare”, a mai spus primarul.

Un astfel de proiect a existat în mandatul trecut al consiliului local, dar a picat după ce consilierii PNL s-au opus.

Verifică şi

Prahova: 70 de noi îmbolnăviri cu SARS COV 2 din 510 teste făcute ieri

În ciuda scăderilor pe hârtie a incidenţei cazurilor de covid din Prahova, zilnic, în urma …

9 Comentarii

 1. In parcarile de langa blocuri vin multi care nu locuiesc in acele blocuri,
  De multe ori nu ai loc daca vii dupa ora 17, in schimb sunt multe masini de firma (microbuze, autoutilitare de tot felul de la cablu, distributie medicamente, apa, s.a.)
  Unii au cate 2 – 3 masini si parcheaza una din ele in asa fel incat sa ocupe inca un loc si pentru cealalta cu care circula,
  Unii nu stiu sa parcheze si lasa mult loc in lateral, fara sa se sinchiseze ca ar mai fi loc de inca o masina, daca ar fi parcat corect, necazul este si mai mare in situatia in care nu mai misca masina cu saptamanile.
  Pe scurt cu colaborarea asociatiilor trebuie trasate locurile de parcare, numerotate, inventariate si scoase la licitatie publica numai pentru locatari.

  • Nu sunt suficiente pentru toti. Ce te faci daca nu prinzi?

  • Locuri sunt destule numai ca avem locatari care nu stiu sa se respecte. Cunosc cazuri cu 4 masini, 2 de serviciu si 2 personale. In multe dimineti pleca una, celelalte raman in parcare, nemiscate cu saptamanile.
   Sau firma cu parc auto in parcarea dintre blocuri. Permanent sunt 10-12 masini inscriptionate si cate or mai fi fara inscriptie pe ele.
   Sau un sofer cu 2 masini – o duba si un autoturism, nu sunt 2 soferi ci doar unul. Asa ca parcheaza masina si o misca de 3 ori pe an.
   Iar noi, restul cu cate o masina cautam si iar cautam un loc, ca venim seara tarziu.

  • noi avem in parcare o firma de securitate. are vreo 10 masini si chiar daca nu sunt toate odata in parcare, tot raman minim 5. de fapt se poate vedea asta si din fotografia care ilustreaza materialul.

  • Unde putem afla mai multe informatii?
   Pe site-ul primariei nu am gasit ceva despre acest proiect.

  • Deocamdata este o idee si nu exista un proiect care sa cuprinda tot ce a spus primarul. Sincer, nu m-as mira ca pana la sfaristul mandatului sa nu se concretizeze ca doar nu ar fi singurul proiect asa….vedeti marele spital care nu are nici locatie, nici finantare!

  • Corect. Asa se intampla in foaret multe parcari.Trebuie facut ceva!!!

 2. la noi la bloc ,parcheaza toata unitatea de jandarmerie. sa te ti cand au actiune sau e vreun meci….

 3. Cred ca în final vine unu cu o firma, pupila cuiva aduna marafetii, și la bugetul local al municipiului nu ajunge nimic. Avem destui de-ăștia. Problema e ca nu sunt locuri cite mașini șanț.
  😀⛔

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *