miercuri , 29 ianuarie 2020
Acasă / Administratie / Din 50 de autobuze promise, ploieştenii vor beneficia de 15! Vezi ce spune despre asta primarul oraşului

Din 50 de autobuze promise, ploieştenii vor beneficia de 15! Vezi ce spune despre asta primarul oraşului

În 2018, la Ploieşti,  vor continua proiectele începute anul acesta, dar prea puţine se vor materializa tot atunci.  A spus-o azi primarul Adrian Dobre, care a admis că bugetul e prea mic pentru a face câte sunt necesare în oraş. Din cele 50 de autobuze promise prin hotărâre de consiliu local, vor fi achiziţionate cel puţin 15. 

“Vom cheltui cei 33 de milioane de lei pentru canalizare, vom depune proiectele pe fonduri europene, vom începe achiziţia de autobuze noi din cele 50. Cel puţin 15 anul viitor. Noi anul acesta am avut 14 milioane de lei, sumă pe care speram să o dublăm anul viitor din bugetul anului viitor. Rămâne să analizăm.

Pe fonduri europene, în momentul acesta avem deja depuse proiecte pentru clădiri publice, urmează să depunem în februarie pentru clădiri rezidenţiale, am demarat procedurile aferente TCE pentru a depune proiecte şi pe mobilitate. Aici avem patru proiecte-achiţizie de tramvaie, achiziţie de troleibuze, lărgirea pasajului CF de pe strada Gh. Cantacuzino şi terminalul de acolo, dar şi realizarea străpungerii dintre Gara de Vest şi Gara de Sud ca proiecte majore şi mai există un proiect-realizarea terminalului multi modal de la Spitalul Judeţean”, a declarat primarul.

Aceste proiecte însă lovesc şi ele de probleme.

Pe proiectul de infrastructură, noi ca autoritate publică locală, dacă nu putem crea drum destinat exclusiv transportului public de călători, va trebui să venim cu o cotă de apx. 70% din valoarea eligibilă a proiectului. soluţia imediată este de achiziţie a mijloacelor de transport-tramvaie şi troleibuze, câte 20 din fiecare“, a completat primarul.

Verifică şi

Programul manifestărilor dedicate Zilei Micii Uniri la Ploieşti

Cei care doresc să participe la manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor Române la Ploieşti sunt …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *