marți , 10 decembrie 2019
Acasă / Economic / Dosarul de evaziune fiscală la Petrotel Lukoil a fost închis. Procurorul de caz a renunţat la acuzaţii

Dosarul de evaziune fiscală la Petrotel Lukoil a fost închis. Procurorul de caz a renunţat la acuzaţii

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a retras toate acuzaţiile în dosarul în care SC Petrotel Lukoil Ploieşti şi directorul acestei rafinării, Andrey Bogdanov, erau acuzaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani, din anul 2014.

În 2015, Tribunalul Prahova a solicitat măsuri asiguratorii, iar societatea nu a mai putut intra în procedura de dizolvare sau lichidare. Au urmat peste 20 de amânări în dosarul în care procurorii susţineau că prejudiciul adus statului ar fi de 7,5 miliarde de lei.

Pentru recuperarea prejudiciului, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra unui număr de 176.840.629 acțiuni la o valoare de 2,5 lei/acțiune, în valoare totală de 442.101.572,5 lei, a primelor de emisiune deținute de Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, acționar majoritar în cadrul SC Petrotel Lukoil SA Ploiești, în valoare totală de 1.880.931.388 lei, asupra conturilor deținute de Petrotel Lukoil Ploiești la RBS Bank Olanda, precum și a sumelor ce se vor vira ulterior, până la concurența sumei 2.007.103.675,74 euro, echivalent dolar SUA.

La acel moment au fost trimişi în judecată directorul general al Petrotel Lukoil Ploieşti şi membru în Consiliul de Administraţie (CA) al societăţii, Andrey Bogdanov, acuzat de folosirea cu rea credinţă a capitalului societăţii şi spălare de bani, precum şi Alexey Voinstev, directorul general adjunct al societăţii, şi Olga Kuzina, director general adjunct în cadrul Petrotel Lukoil Ploieşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii şi complicitate la spălare de bani, dar şi Andrei Raţă,  membru în CA al Petrotel Lukoil Ploieşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii şi spălare de bani, Dan Dănulescu, director general adjunct în cadrul societăţii de la Ploieşti, acuzat de complicitate la folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii şi complicitate la spălare de bani, şi Dorel Duţu, contabil şef în cadrul Petrotel Lukoil Ploieşti, pentru complicitate la folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii şi complicitate la spălare de bani.

De la un termen la altul, procurorii au diminuat prejudiciul, iniţial cu 800 de milioane de lei, iar judecătorii au constatat că parchetul nu putea proba cu acte doveditoare evaziunea şi spălarea de bani. 

Pe 3 noiembrie, procurorul de caz a renunţat la toate acuzaţiile din acest dosar. Informaţia a fost transmisă de către serviciul de comunicare al Petrotel Lukoil Ploieşti. 

 

Verifică şi

Anunt public privind depunerea solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru PETROTEL LUKOIL SA

PETROTEL LUKOIL SA anunta publicul interesat  asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *