luni , 8 martie 2021
Acasă / Social / 2.450 de tone de deşeuri colectate selectiv prin Campania EcoAtitudine 2017

2.450 de tone de deşeuri colectate selectiv prin Campania EcoAtitudine 2017

S-a terminat şi cea de-a  opta ediţie a campaniei de educație ecologică și mediu din România, „EcoAtitudine (2010 –2020) = Responsabilitate, Informaţie, Acţiune” , după nouă luni de acţiuni menite să facă un mediu sănătos.

Rafinăria Petrotel Lukoil, alături de Kaufland şi alte firme au sponsorizat această ediţie susţinută de Revista Infomediu Europa, împreună cu Federaţia Asociaţiilor de Dezvoltare Intercomunitară (FADI) care şi-au propus schimbarea unor mentalităţi care să determine atitudini eco.

Programul de anul acesta şi-a propus să plece de la tânăra generaţie spre comunitate.

“Punând accent pe selectarea deșeurilor astfel încât generațiile tinere să conștientizeze că reciclarea este singura modalitate prin care reușim să salvăm mediul înconjurător, anul acesta am iniţiat, un program pilot de colectare selectivă în saci returnabili direct din gospodăria cetățenilor. Am avut parte de multă acțiune, de multă dăruire și de un interes major din partea elevilor și profesorilor înscriși în concursurile derulate în cadrul campaniei dar mai ales din partea cetăţenilor din judeţele unde s-a desfăşurat proiectul pilot. Și, la sfârșit am tras linie și am constatat că, în 2017 am avut alături de noi peste 95.000 de elevi din peste 230 de școli care au desfăşurat activităţi de conştientizare împreună cu echipele de voluntari ale Echipei EcoAtitudine şi ale FADI.

Au fost distribuiţi 1.500.000 de saci galbeni, verzi şi albaştri, în peste 100.000 de gospodării iar ca prim rezultat am avut creşterea cantităţilor de deşeuri de ambalaje colectate la sursă. Am reușit împreună să strângem peste 2.450.000 kg de deșeuri din hârtie, carton, plastic, metal și sticlă. După o activitate de aproape un an de zile, în care am învăţat împreună cum să selectăm deşeurile, ne pregătim să premiem pe cei mai harnici dintre participanţi” a explicat Stere Creţu – redactor şef al revistei Ecoatitudine Infomediu Europa.

Unităţi şcolare din judeţul Argeş au câştigat primul loc atât la colectarea hârtiei, plasticului, metalului, cât şi la colectarea sticlei.

Aici aveţi câştigătorii.

 

Verifică şi

Evenimente de început de primăvară în muzeele prahovene

Consiliul Judeţean Prahova şi Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova prin secţiile sale muzeale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *