sâmbătă , 26 mai 2018
Acasă / Economic / Daea, în vizită la Ploieşti! Baie de mulţime, poze, lacrimi de emoţie şi horă-Galerie foto

Daea, în vizită la Ploieşti! Baie de mulţime, poze, lacrimi de emoţie şi horă-Galerie foto

Campania care încurajează consumul de carne de oaie a ajuns astăzi la Ploieşti, unde iniţiatorul proiectului, ministrul Petre Daea, a fost primit cu ansambluri folclorice, cârnaţi de Pleşcoi sfârâind pe grătar, dar şi cu plăcintă de dovleac pe care a oferit-o presei, să se mai îndulcească. Ciobanii i-au cerut ajutorul pentru că urşii au devenit agresivi, iar Daea le-a promis că problema se va rezolva-nu poţi alege animalul în favoarea omului, deci să-i împuşcăm!

După ce s-a pozat cu simpatizanţii, a pupat în stânga şi în dreapta obraji şi mâini, a ascultat cu lacrimi în ochi muzică populară şi s-a prins în horă, ministrul Daea a făcut o vizită şi în piaţa centrală din Ploieşti.

Aici a apreciat că 40 de lei kilogramul de şorici este un preţ mult prea mare cu atât mai mult cu cât, dacă nu-l vinde repede, şeful de magazin riscă ca marfa să i se transforme în opincă.

Crescătorii de oi s-au plâns de subvenţii puţine şi întârziate, dar şi de urşii care le atacă stânele. Aici însă, lucrurile sunt clare.

“Să nu alegem între om si animal, să considerăm animalul acolo unde e mediul lui, in spatiul lui. De ce să nu-i impuscam? În primul rand e protejat omul. Omul este cel care ne intereseaza pe noi, in slujba lui suntem!”, a replicat Daea. 

În timp ce ministrul spune că subvenţiile sunt în grafic, oamenii au alta varianta.

Alexandru Iliescu, un tânăr proprietar a 800 de oi şi 40 de vaci, ne-a explicat: “Se dă o subvenţie destul de mică-19 lei pe cap de oaie, 45 de lei pe cap de vacă, e puţin, dar măcar de s-ar da când trebuie. Acum aveam nevoie când trebuie să cumpăr porumb, furaje, nu la iarnă sau la primăvară când le scot la iarbă! Dacă primim în ianuarie nu mai găsim să cumpărăm, că cine are bani cumpără de acum. E greu!”

Ministrul a stat de vorbă cu Alexandru şi după ce tânărul i-a povestit toate problemele, Daea i-a spus simplu: “La treabă, tată, la treabă!”

Orice alt comentariu este de prisos.

Campania “Alege Oaia!” va continua şi în alte oraşe ale ţării.

Verifică şi

Japonezii vor să-și extindă investițiile în România în mai multe domenii-Video

Camera de Comerț și Industrie Prahova a fost gazda unui eveniment foarte important pentru industria …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *