marți , 20 martie 2018
Acasă / Administratie / Au depus jurământul! Vor fi poliţişti cu maieuri anti-înjunghiere şi baston

Au depus jurământul! Vor fi poliţişti cu maieuri anti-înjunghiere şi baston

Prima promoţie de subofiţeri de poliţie de la şcoala din Câmpina care va face doar un an de pregătire a depus astăzi jurământul militar. Prezent la eveniment, şeful Poliţiei Române a precizat că instituţia se modernizează. Cu paşi mici, dar siguri. Au fost achiziţionate 1.500 de maieuri anti înjunghiere, 10.000 de bastoane şi 1.000 de veste antiglonţ. 

Cei aproape 1.000 de elevi au început şcoala în urmă cu 45 de zile şi vor termina în iulie 2018, moment în care vor fi şi distribuiţi pe posturi. Micşorarea perioadei de şcolarizare are la bază deficitul uriaş pe care Poliţia Română îl înregistrează de câţiva ani.

Doar puţin peste 200 de fete fac parte din această promoţie, dar una dintre ele a intrat cu nota 10 la şcoala de la Câmpina.

Elevii au fost impresionaţi de prima ceremonie de acest gen din viaţa lor. Au planuri mari pentru când vor termina şcoala şi cred că ei ar putea schimba imaginea poliţiei.

Poliţia română suferă la mai multe capitole. Este prost înzestrată, nu are spaţii de detenţie şi nici personal suficient. Şeful structurii susţine însă că lucrurile se vor rezolva treptat.

“Avem o concepţie de îmbunătăţire a mijloacelor de intervenţie dar şi a mijloacelor auto, pentru arest avem în vedere lucrări de reabilitare a centrelor existente, dar si altele noi. Din punct de vedere al mijloacelor de protectie şi interventie am achiziţionat 500 de maiueri anti înjunghiere, urmează încă 1000, plus 1.000 de veste antiglont, plus pulvertizatoare cu lacrimogene şi 10.000 de bastoane”, a declarat chestorul de poliţie Bogdan Despescu, seful IGPR. 

În iulie, cei 1000 de elevi vor merge la inspectoratele judeţene din întreaga ţară, distribuirea făcându-se în funcţie de media de absolvire. În acest moment MAI are un deficit de 23.000 de angajaţi, atât în poliţie cât şi în jandarmerie şi ISU.

Verifică şi

S-a semnat finanţarea pentru doua proiecte importante pentru prahoveni

Două proiecte foarte importante pentru judeţul Prahova şi-au găsit astăzi finanţarea. Este vorba despre reabilitarea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *