luni , 25 mai 2020
Acasă / Social / Protest în seara aceasta în Ploieşti: “Cine nu se trezeşte azi, degeaba se va plânge mâine!”

Protest în seara aceasta în Ploieşti: “Cine nu se trezeşte azi, degeaba se va plânge mâine!”

Nu au ţinut cont de ploaia rece de toamnă şi au ieşit afară să protesteze. Aproximativ 500 de ploieşteni, membri de sindicat sau oameni care cred că noile măsuri fiscale îi vor afecta prin diminuarea veniturilor, au pichetat în această seară sediul prefecturii din Ploieşti. Aceştia au plecat intr-un mars de la Gara de Sud şi au ajuns în centru unde au protestat paşnic. Oamenii sunt supăraţi că guvernanţii nu au ţinut cont de ei şi că i-au transformat în “cobai sociali”. 

Însoţiţi de jandarmi şi de zgomote de vuvuzele, protestatarii au început să strige “Vrem dreptate!” abia când au ajuns în faţa Palatului Administrativ.

Citeste despre OG aici:https://prahovaeconomica.eu/2017/11/09/guvernantii-au-aprobat-masurile-fiscale-combatute-de-sindicate-angajati-si-angajatori-vezi-cum-te-afecteaza/

În stradă au ieşit membri ai Blocului Naţional Sindical, în frunte cu liderul său, Dumitru Costin, dar şi ai Sindicatului Liber al Transportatorilor Profesionisti din Ploieşti. Ei au purtat pancarte pe care stătea scris-„Românul n-a stat in genunchi niciodata decât in fata lui Dumnezeu!” sau „Cine nu se trezeşte azi, degeaba se va plânge mâine”.

“În primul rand Blocul National Sindical continuă acţiunile de protest începute la Piteşti, maine vom avea o actiune similara în Timisoara, iar săptămâna viitoare vom pregăti şi vom depune o sesizare către Avocatul Poporului să avanseze o atentionare către judecătorii Curţii Constituţionale-ordonanţa de ieri e principalul subiect, vrem sa ţinem atentia asupra acestui subiect pe care unii îl consideră deja încheiat, Săptămâna viitoare vom face în Bucuresti un protest mai mare, vom lua legătura cu celelalte grupuri sindicale, cu societatea civilă ca să ne unim acţiunile.

Vrem ca guvernul să corecteze acest act normativ pentru că ni se pare nefiresc cum găsesc soluţii şmecheroase prin care vor să acopere anumite deficite şi să creeze altele. Primele deficite create vor afecta comunităţile locale, în România se vorbeşte despre centralizare, dar când iei 30% din veniturile unei comunităţi locale sau în momentul în care modifici cota de impunere pe salariat de la 16% la 10% aduci un prejudiciu bugetului local-bani pentru investiţii, pentru bugetul local, pentru servicii de calitate, şi creezi un fel de descentralizare care va avea din punct de vedere financiar toate operaţiunile centralizate.

Mai apare încă o problemă suplimentară. De la 1 ianuarie 2018, odată cu disapriţia articolului care viza în mod explicit acele autorităţi prin care se făceau plăţile la asigurările de sănătate pentru pensionari, şomeri, mamele aflate în îngrijire copil, persoane cu dizabilităţi, funcţionarii clericali, cetăţenii migranţi dispare sursa de finanţare. Singurii finanţatori vor rămâne cei 5 milioane de salariaţi pentru 18-19 milioane de beneficiari de servicii de sănătate“, a declarat Dumitru Costin, liderul BNS. 

Sindicaliştii societătii TCE Ploiesti au venit cu nemulţumirile lor.

“Pe lângă problema contribuţiilor pe care le vom plăti noi şi a legilor parcă negândite care tot apar, noi avem probleme mari în TCE. Flota este la pământ şi nu există nici piese de schimb pe care să ne bazăm. De aceea există un risc major ca transportul să aibă deficienţe mari în viitorul foarte apropiat. Nici contractul colectiv de muncă nu ne-a fost respectat”, a declarat Laurenţiu Stanciu, prim vicepreşedinte la SLTP Ploieşti.

 

 

Verifică şi

Până pe 30 iunie, nu avem nevoie de card de sănătate pentru serviciile medicale şi farmaceutice

Executivul a aprobat o Ordonanță de Urgență care prevede reglementări privind acordarea și decontarea serviciilor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *