luni , 17 decembrie 2018
Acasă / Economic / Campania “Alege oaia!” vine la Ploieşti! Târg de produse tradiţionale în centru
hdr

Campania “Alege oaia!” vine la Ploieşti! Târg de produse tradiţionale în centru

Mustul şi vinul nou merg excelent cu carnea de oaie. Nu o spun nutriţioniştii, ci gurmanzii, care nu pot concepe o pastramă bună fără licoarea perfectă. Sâmbătă, la Ploieşti, mai mulţi producători vă vor îmbia să degustaţi preparate din carne de oaie, totul în cadrul unei campanii naţionale. 

Campania națională de informare și promovare “Alege oaia”, sub coordonarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale împreună cu reprezentanți ai Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și ai Federațiilor / asociațiilor din sectorul de creștere a ovinelor, lansată la INDAGRA 2017, va continua pe 11 noiembrie 2017 la Ploiești, unde va fi prezent și Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

MADR va avea sprijinul tuturor crescătorilor de ovine din România, care doresc, prin intermediul acestei campanii, care ţine trei luni, să determine consumatorii să manifeste mai mult interes pentru carnea de oaie și preparatele din carne de oaie. De asemenea, s-au alăturat campaniei și reprezentanți din cadrul Ministerului Turismului, ai Ministerului Sănătății și ai Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, care au format un grup de lucru sub coordonarea Direcției Generale de Politici în Industrie Alimentară în cadrul căreia s-au stabilit obiectivele ce trebuie atinse.

Evenimentul, realizat cu sprijinul Consiliului Județean Prahova, va avea loc pe platoul din fața Palatului Culturii și are ca scop încurajarea consumului de carne și produse din carne de oaie. Consumatorii se vor delecta, gratuit, cu mâncăruri tradiționale din carne de oaie, iar cei interesați vor putea achiziționa carne de oaie proaspătă sau preparată, cașcaval, brânză de burduf, cârnați din carne de oaie și must de la producători autohtoni din judeţ.

Obiectivul final al campaniei îl constituie păstrarea tradiţiilor locale privind obiceiurile gastronomice de preparare a cărnii de oaie, creşterea consumului de produse din carne de oaie, sprijinirea  crescătorilor autohtoni de ovine și înființarea, la nivel naţional, a unei piețe en gross, iar la nivel județean constituirea de magazine destinate comercializării cărnii și a produselor din carne de oaie.

Chiar dacă este ceva mai grasă, carnea de oaie conţine cantităţi însemnate de fier, potasiu şi zinc, luptând astfel împotriva anemiei.

Verifică şi

Predicții SUMBRE de la Isărescu. Afla ce se va întâmpla după majorările salariale?!

Mult trâmbițatele creșteri salariale de la sfârșitul acesui an și începutul anului viitor vor avea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *