luni , 24 februarie 2020
Acasă / Administratie / Vezi cum arată secţia de cardiologie a Spitalului de Urgenţă din Ploieşti! Lucrările de modernizare s-au terminat

Vezi cum arată secţia de cardiologie a Spitalului de Urgenţă din Ploieşti! Lucrările de modernizare s-au terminat

Consiliul Judeţean Prahova a dat astăzi în folosinţă etajul cinci al Spitalului de Urgenţă din Ploieşti, modernizat la standarde europene. Este vorba de secţia de cardiologie unde adresabilitatea este foarte mare şi unde nu de puţine ori, mai ales în perioadele caniculare, pacienţii stau şi câte doi în pat. Întreg spitalul va intra însă în reparaţii capitale. 

Modernizarea a însemnat  montarea de fluxuri de fluide la fiecare pat, înlocuirea paturilor şi noptierelor, a aparatelor de aer condiționat și a caloriferelor, dar și amenajarea de toalete pentru fiecare salon în parte. Pacienţii vor fi mutaţi în două zile, după ce se va face dezinfecţia.

Astăzi au început şi lucrările la secţia de interne de la etajul 4, iar bolnavii au fost duşi pe alte secţii până când modernizarea se va finaliza şi aici.

Lucrările, care vor cuprinde treptat întreg spitalul, se desfăşoară pe durata a trei ani şi reprezintă o investiţie de 9,7 milioane de lei. vor fi făcute lucrări de arhitectură, de instalaţii electrice, control acces, monitorizare video şi securitate, dar şi instalaţii de fluide medicale la fiecare pat. 

Conform graficului de lucrări, termenul de finalizare ar fi decembrie 2018.

Anul viitor vor începe lucrările de extindere și modernizare a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului, o investiţie de 3 milioane de euro, din care 1.7 milioane de euro reprezintă fonduri europene, restul fiind contribuţia Consiliului Judeţean. 

 

Verifică şi

Atenție la incendierile de miriște ! Amenda poate ajunge la 2.500 de lei!

Vremea frumoasă i-a scos pe agricultori din casă mult mai devreme decât anii trecuți. Aceștia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *