luni , 18 februarie 2019
Acasă / Administratie / Eroii de la Breaza au fost premiaţi astăzi. Prahovenii vă mulţumesc pentru curajul vostru!

Eroii de la Breaza au fost premiaţi astăzi. Prahovenii vă mulţumesc pentru curajul vostru!

Pompierii care au acţionat săptămâna trecută, în halta Breaza de Nord, la neutralizarea pericolului uriaş din vagonul încarcat cu azot, au fost astăzi premiaţi. Cei 10 pompieri militari provin de la detasamentul ISU de la Câmpina şi şi-au pus viaţa în pericol pentru a salva cetăţenii în slujba cărora se află, de altfel, în fiecare zi.

Ei au ajuns primii la locul intervenţiei şi după cum spun şefii lor, au acţionat exemplar, dovedind mult curaj şi profesionalism.

Patru ore s-au luptat să stingă incendiul, pornit cel mai probabil de la o scânteie produsă prin frânare, fără să se gândească că trenul era încărcat cu 2.000 de tone de azotat de amoniu. Adică o cantitate de 100 de ori mai mare decât cea care se afla în camionul care a explodat la Mihăileşti în urmă cu 13 ani.

În afară de diplome, eroii de la Breaza au fost ridicaţi în grad.

Ei sunt lt.col. Vicenţiu Năstase, cpt. Florin Chivu, plt. maj Cătălin Ştefan, plt.maj Adrian Croitoru, plt.adj Cristinel Tudor, plt.maj Constantin Bădiceanu, plt.maj. Dragoş Hodoiu, plt.maj Mihai Constantinescu, sg.maj Claudiu Sevastiţa şi plt.maj Mircea Comşa. 

Premiată a fost şi sublocotenentul Raluca Vasiloaie, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova pentru profesionalismul cu care a comunicat către populaţie informaţii despre eveniment în aşa fel încât să nu creeze panică, fără a deveni subiectivă. 

Pe toată perioada acţiunii, lt.col. Mihai Drăgan, şeful ISU Prahova, a coordonat activitatea subalternilor săi, iar prefectura reprezentată de prefectul judeţului Mădălina Lupea, dar şi jandarmi şi poliţişti au reuşit să facă în aşa fel încât 56 de persoane să fie evacuate în cel mai scurt timp pentru evitarea unui dezastru de proporţii uriaşe.

Verifică şi

AFLĂ ce petiţii a soluţionat Biroul Teritorial Ploieşti al Avocatului Poporului în 2018!

Şi anul trecut, Biroul Teritorial Ploieşti al Instituţiei Avocatului Poporului s-a bucurat de încrederea cetăţenilor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *