marți , 19 ianuarie 2021
Acasă / Social / Cum să relaţionezi cu adolescentul din casa ta? Vino la seminarul pe această temă la Ploieşti

Cum să relaţionezi cu adolescentul din casa ta? Vino la seminarul pe această temă la Ploieşti

Ai acasă un adolescent şi nu ştii cum să te mai descurci cu el pentru că este mereu nervos, supărat pe toată lumea şi veşnic nemulţumit? Află că nu eşti singurul care se confruntă cu aşa ceva. Copilul tău este cel pe care l-ai crescut tu, chiar dacă acum pare de nerecunoscut. Chiar dacă trebuie să facă faţă singur noianului de schimbări fizice şi psihice, are nevoie să-i fie alături. 

Pentru a veni în întâmpinarea părinţilor de adolescenţi, dar şi profesorilor, educatorul parental Loredana Mocescu a invitat un specialist care să explice tuturor cum trebuie abordată această perioadă din viaţa oricui,  psihoterapeutul Vistiana Long. Evenimentul va avea loc vineri, pe 10 noiembrie, între orele 17-19, la Colegiul Naţional “I.L. Caragiale” din Ploieşti. 

Vistiana ne impartaseste cu bucurie din cunoasterea si din experienta ei atat ca psihoterapeut, cat si ca mama de 3 copii: aud adesea ca generatia asta de adolescenti e dificila, e cu “probleme” si-mi spun ca asa e, au probleme dragii de ei, multe: ale noastre, ale parintilor nostri, ale stramosilor nostri…

Doar ca ei, spre deosebire de cei mai multi dintre noi, aleg sa nu le mai ascunda in interiorul lor ca sa le duca si ei mai departe generatiilor care vor urma.

Constient sau inconstient, ei aleg sa strige in diferite feluri, sa manifeste problemele ca sa atraga atentia asupra lor si sa ne dea ocazia sa deschidem ochii sa le vedem. Si daca alegem sa dam vina pe ei in loc sa vedem, striga si mai tare. Pentru ca ei stiu ca asta e sansa lor si sansa noastra: sansa de a iesi din tiparele blocante cu care am crescut si care ne fac sa ne traim viata pe pilot automat, coplesiti de frici si de conflicte interioare si sa o traim asa cum e ea de fapt, plina de magie.

De ce sufera adolescentii? Care sunt formele de manifestare a suferintei? Care sunt nevoile lor si care sunt mesajele lor pentru noi?
Adolescentii ne pun in contact cu esenta vietii, cu pasiunea, cu divinul din noi daca le dam voie. Perioada adolescentei copiilor nostri ne da sansa sa ne redescoperim, sa ne vindecam si sa vindecam ranile din relatia cu ei. Este a doua sansa – pentru unii poate fi chiar ultima – sa fim parinti buni si sa le asternem un drum presarat cu incredere si iubire.”

Adolescenţii nu adoptă un comportament dificil doar pentru a-şi scoate părinţii din sărite, ci pentru că sunt supuşi unor schimbări neaşteptate pe care nu ştiu cum să le gestioneze.

Specialiştii confirmă că hormonii rămân o parte importantă a poveştii adolescenţilor, câci imediat ce creierul trece de perioadele de creştere şi descreştere a numărului de sinapse, corpul este luat cu asalt de hormonii specifici pubertăţii. 

Pentru o perioadă lungă de timp, psihologii au considerat că acest atac biochimic este responsabil pentru comportamentul imprevizibil şi pentru emoţiile intense specifice adolescenţilor. Acum, cercetările din ultimii ani vin să susţină aceste ipoteze.

Despre Sexul pe intelesul adolescentilor si despre ce se ascunde in creierele adolescentilor in aceasta perioada furtunoasa ne va povesti Loredana Mocescu, Educator Parental si mama de adolescent.

Va asteptam cu bucurie sa deslusim dilemele pe care ni le starneste adolescenta!

citeste mai mult aici:https://www.facebook.com/events/757597454449098/

Verifică şi

Ploieşteni cu care ne mândrim: Alexandru Dobleagă, multiplu medaliat la concursurile de matematică şi informatică

Campania “Ploieşteni cu care ne mândrim” a ajuns în CN I.L. Caragiale unde sunt mulţi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *