vineri , 6 decembrie 2019
Acasă / Economic / Legea ajutoarelor sociale ar putea fi schimbată. Vezi ce a spus Liviu Dragnea despre asta

Legea ajutoarelor sociale ar putea fi schimbată. Vezi ce a spus Liviu Dragnea despre asta

Politicienii admit în sfârşit că legea ajutoarelor sociale încurajează, într-o oarecare măsură, lenea în România. Doar în Prahova este o lipsă pe piaţa muncii de 9.000 de angajaţi, dar indiferent câte burse organizează AJOFM, prea puţini ajung să-şi caute un loc de muncă. Ultima dată doar putin peste 1.200 de persoane s-au prezentat la bursă.

Astăzi, preşedintele PSD, Liviu Dragnea a recunoscut că venitul minim garantat şi alte măsuri de ajutor social au efecte nedorite care se văd acum în societate. 

„Din păcate, o idee generoasă care a fost lansată cu mulţi ani în urmă – legea ajutoarelor sociale – a avut şi efecte nedorite, în sensul că sunt mulţi cetăţeni români activi care pot munci şi care preferă să se mulţumească doar cu ajutoarele sociale, în condiţiile în care foarte multe companii din România spun că nu au forţă de muncă suficientă. Aici, si Guvernul şi Parlamentul, să ne gândim în perioada următoare care să fie cea mai bună formă pentru ca cei care într-adevăr au nevoie şi nu pot munci să fie ajutaţi, dar ceilalţi să nu mai poată să beneficieze de ajutoare sociale ”, a declarat Dragnea.

 

 

Verifică şi

Anunt public privind depunerea solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru PETROTEL LUKOIL SA

PETROTEL LUKOIL SA anunta publicul interesat  asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *