joi , 20 iunie 2019
Acasă / National / Electrica se pregăteşte de concedieri colective pentru eficientizarea activităţii

Electrica se pregăteşte de concedieri colective pentru eficientizarea activităţii

Electrica face concedieri colective. Până la sfârşitul anului 2019, potrivit unui plan de restructurări, compania trebuie să facă şi concedieri pentru a-şi eficientiza activitatea, numărul disponibilizărilor nefiind deocamdată stabilit.

Pe 31 octombrie 2017, ca urmare a obţinerii aprobărilor corporative necesare, au fost semnate contractele de transfer de activitate între fiecare dintre filialele de distribuţie a energiei electrice din cadrul grupului Electrica.

“La nivelul Societăţii Filiala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrica Serv SA a fost aprobat un program de concedieri colective valabil până la data de 31 decembrie 2019, în vederea eficientizării activităţii Societăţii prin corelarea numărului de angajaţi indirect productivi cu cel al angajaţilor direct productivi. Numărul de angajaţi care vor fi disponibilizaţi prin programul de concediere colectivă şi planul detaliat de implementare va fi stabilit împreună cu partenerul de dialog social conform prevederilor legale în vigoare. 

În data de 31 octombrie 2017, ca urmare a obţinerii aprobărilor corporative necesare, au fost semnate contractele de transfer de activitate între fiecare dintre filialele de distribuţie a energiei electrice din cadrul grupului Electrica (Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Muntenia Nord SA, Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Nord SA, Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Sud SA) şi Societatea Filiala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrica Serv SA. Activităţile transferate la nivelul fiecărei filiale de distribuţie sunt mentenanţă şi investiţii, proiectare, achiziţii şi logistică. Acest transfer face parte din programul de reorganizare a ariei de activitate a distribuţiei, care vizează implementarea unui nou model ţintă de organizare a segmentului de distribuţie, bazat pe procese reproiectate (inclusiv activităţile internalizate) cu accent pe eficientizarea şi calitatea serviciilor oferite clienţilor, realizarea planului de investiţii şi reducerea şi controlul costurilor”, precizează un comunicat de presă.

Verifică şi

Radu Oprea, propus ministru interimar la alt minister decât cel al mediului de afaceri

“Prim-ministrul Viorica Dăncilă consideră inacceptabilă și lipsită de fundament decizia președintelui Klaus Iohannis de a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *