luni , 18 ianuarie 2021
Acasă / Social / Ce găsim la Târgul cu bunătăţi şi dichisuri în luna noiembrie la Ploieşti

Ce găsim la Târgul cu bunătăţi şi dichisuri în luna noiembrie la Ploieşti

Toamna nu vine numai cu ploi şi temperaturi mici, ci şi cu arome de mâncare ca la mama acasă. Parcă brânza cu ceapă este mai bună, slăninuţa cu fâşii de carne afumată îşi reintră în drepturi, iar zacusca şi dulceaţa nu au cum să lipsească din case. 

Tocmai de aceea,  Târgul cu Bunătăți și Dichisuri va poposi de două ori, în perioada 2-4 noiembrie și 16-18 noiembrie, în același loc în care v-au obișnuit, Parcul Toma Socolescu, din fața Halelor Centrale din Ploiești.

Veți găsi multe brânzeturi, preparate din carne, dulcețuri, siropuri și șerbeturi, plăcinte, kurtos, vinuri, țuică și miere, câte puțin din toate.

Brânzeturile delicioase pe care le cumpăraţi de obicei de la târg, cele ale familiei Bangălă din Fundata, Braşov, au fost recunoscute la nivel naţional, recent fiind primită distincţia de  Producătorul tradițional al anului 2017. O mândrie pentru Targ, din a cărei echipă face parte încă de le începuturi și un prilej de a cumpăra branzeturi premiate, dacă pană acum nu ați facut-o.

 

Tot la capitolul noutăți veți putea cumpăra sărățele de casă făcute de doamna Rozalia din Sângiorgiu de Pădure, ceaiurile din flora spontană de la Poiana Fermecată din Bughea de Jos, Argeş, și dulcețurile speciale, făcute la Lupeni, în Hunedoara.

 

Nu uitaţi că săptămâna viitoare este sărbătoare şi fiecare aveţi câte un Mihail sau un Gabriel în familie. Artiștii handmade vor aduce cadouri inedite, multe obiecte înmiresmate de lavandă proaspăt culeasă, bijuterie contemporană din porţelan pictată cu aur şi argint coloidal, bijuterii din pietre semipreţioase, decoraţiuni, accesorii din piele, ii autentice.

Ar mai fi câte ceva de enumerat, dar mai bine faceți o vizită în târg, de dimineața până la lasarea serii. Fiecare produs își așteaptă cumpărătorul, așa că răbdare să aveţi, pentru că la târg produsele se scotocesc, se povestesc şi degusta şi la urmă se cumpără. Spor la cumpărături!

Program târg: Joi – vineri: 8.00 – 19.00/ Sâmbătă: 8.00 – 16.00

Verifică şi

Ploieşteni cu care ne mândrim: Diana Manolescu, fost olimpic internaţional, actual profesor premiat cu “Meritul Olimpic”

Campania “Ploieşteni cu care ne mândrim” aduce astăzi în atenţia publicului un profesor tânăr de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *