duminică , 9 august 2020
Acasă / National / Maşinile cu Euro 2,3 şi 4 vor fi taxate în funcţie de emisiile produse

Maşinile cu Euro 2,3 şi 4 vor fi taxate în funcţie de emisiile produse

Încă nu se ştie o dată exactă când ministrul mediului va da ordinul pentru introducerea unei taxe noi pentru maşinile care poluează, dar aşa cum a anunţat şi în urmă cu o lună, vice prim ministrul Graţiela Gavrilescu a revenit cu câteva detalii asupra unui sistem care să taxeze maşinile cu Euro 2,3 şi 4.

citeste pe aceeasi tema:

Ministrul Mediului: „Am putea de multe ori să mergem patru într-o maşină. Este mai economic să circuli aşa şi din punct de vedere al poluării şi financiar”

Situaţia nu mai poate continua prea mult aşa, a spus Gavrilescu, pentru că de la scoaterea taxei de poluare au fost înmatriculate foarte multe maşini vechi în România. 380.000 de maşini second hand au fost înmatriculate în primele nouă luni ale lui 2017.

“Cu siguranţă nu va fi o taxă sau un impozit. Va fi o metodă prin care dorim foarte mult ca toate autovehiculele care circulă pe drumurile patriei şi care poluează, care au o normă inferioară de poluare euro 2, 3 sau 4, să fie taxate în funcţie de emisiile pe care le dau. Luăm în calcul trei criterii, respectiv capacitatea cilindrică pentru care deja se plăteşte un impozit, după care luăm norma de poluare a fiecărei maşini şi emisiile de CO2 pe care le produce fiecare maşină”, a declarat Graţiela Gavrilescu, pentru Gândul.

După ce va fi discutată şi analizată, noua decizie va fi supusă dezbaterii publice, după care va fi adoptată.

fotografie cu caracter ilustrativ

Verifică şi

Guvernul României-CCR: 1-1! A fost aprobată legea pentru situaţiile de risc epidemiologic

La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat astăzi Legea privind instituirea unor măsuri de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *