joi , 24 mai 2018
Acasă / Afaceri / Instruire şi promovare gratuită pentru patronii a 80 de firme care vor să vândă la export. Cum să fii unul dintre norocoşi

Instruire şi promovare gratuită pentru patronii a 80 de firme care vor să vândă la export. Cum să fii unul dintre norocoşi

Ai o firmă care produce mobilier din lemn sau o exploataţie agricolă cu produse ecologice şi vrei să intri pe piaţa internaţională? Până pe 10 noiembrie poţi depune dosarul pentru ca firma ta să fie una dintre cele 80 participante la un program gratuit complet de instruire și promovare pentru a deveni competitive pe piețele internaționale.

Proiectul este realizat de către Ministerul pentru Mediul de afaceri prin Programul de cooperare elveţiano-român pentru reducerea disparităţilor economice şi sociale între ţările UE extinse.

 

Vor fi selectate firme care au capacitate de producție și competența managerială pentru a exporta produse cu valoare adăugată ridicată. Se pot înscrie în program firmele care nu au mai exportat până acum, dar și cele care au exportat pe o singură piață, către un singur distribuitor sau alte firme care prin aplicația completată dovedesc că au potențial de export.

 

Astfel, vânzarea unor produse cu valoare adăugată mare printr-un grad ridicat de procesare și inovare, care au fost îmbunătățite de-a lungul timpului,va fi punctată în procesul de departajare. De asemenea, dotarea firmei cu echipamente tehnologice și capacitatea de a crește sau îmbunătăți produsul pentru a corespunde noilor piețe pot aduce puncte participanților. Alte criterii determinante sunt existența cererii pe piețele internaționale pentru produsul comercializat și bonitatea financiară a firmei. În plus, este necesar ca firma să dispună de o echipă de management flexibilă, capabilă să se adapteze pentru a avea succes la export.

 

Firmele selectate vor intra într-un program susținut de instruire, desfășurat pe parcursul unui an. Pregătirea va aborda următoarele teme: strategia de export,analiza piețelor internaționale cu potențial, crearea unor produse inovatoare și dezvoltarea tehnologică,ambalare și etichetare, branding și promovare, legislație fiscală, certificare și standarde de calitate, canalele de distribuție. Cursurile vor fi susținute de către o echipă de specialiști români și străini.

 

În paralel, firmele vor fi susținute de către echipa de specialiști a Centrelor de Afaceri pentru Export din Ploiești și Bacău, create în cadrul Camerelor de Comerț și Industrie, în prima etapă a acestui program, prin servicii de coaching și mentoring.La finalul etapei de instruire, firmele participante vor avea un plan de afaceri pentru export și pot participa gratuit la o serie de expoziții internaționale și sesiuni de matchmaking.

 

Pentru a aplica în cadrul acestui program, firmele interesante trebuie să completeze formularul de aplicație disponibil on-line la adresa www.caebc.ro/aplicatie sau www.caeploiesti.ro/aplicatiepână la data de 10 noiembrie.

comunicat de presa

Verifică şi

România privită prin ochii unui investitor străin: Am venit aici cu mintea deschisă, însă mulţi m-au întrebat ce căutam cu adevărat. Acum, după 10 ani, ştiu că am luat decizia corectă!

Este CEO în cadrul unui grup multinațional privat de firme, face naveta între Belgia și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *