sâmbătă , 20 aprilie 2019
Acasă / National / Legea îi va obliga pe proprietarii de terenuri să distrugă ambrozia. Vezi care e amenda pentru nerespectare!
Vaccineaza-l

Legea îi va obliga pe proprietarii de terenuri să distrugă ambrozia. Vezi care e amenda pentru nerespectare!

Senatul României a aprobat  eradicarea ambroziei de pe orice fel de teren, fie că e în proprietatea statului, fie în cea privată. Puternic alergenă, planta a fost interzisă în mai multe ţări ale lumii. Rămâne ca şi Camera Deputaţilor să aprobe proiectul de hotărâre şi cei care au alergie la ambrozie pot respira uşuraţi. 

Potrivit proiectului de lege „proprietarii sau deţinătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, ai căilor ferate, ai cursurilor de apă, ai lacurilor, ai sistemelor de irigaţii, ai bazinelor piscicole, au obligaţia să desfăşoare lucrări de prevenire, combatere şi distrugere a buruienii ambrozia pentru evitarea instalării şi răspândirii vegetaţiei adventive invazive şi eliminarea ei în cazul prezenţei pe terenurile intravilane sau extravilane”.

Astfel,  proprietarii sau deţinătorii de terenuri vor fi obligaţi să facă periodic lucrări de cosire, smulgere, erbicidare etc pentru ca planta  să nu mai crească şi să se răspândească.

Proiectul prevede şi sancţiuni. Responsabilii vor fi sancţionaţi mai întâi cu avertisment, dar după aceea, dacă nu se conformează, vor primi o amendă contravenţională cuprinsă între 750 de lei şi 5.000 de lei – persoanele fizice – şi între 5.000 de lei şi 20.000 de lei, persoanele juridice.

 

Verifică şi

Orange România a fost amendată de către Consiliul Concurenței cu 14 milioane de euro

Consiliul Concurenței a sancționat Orange România SA cu amendă în valoare de 64.915.183 lei (aproximativ …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *