vineri , 25 septembrie 2020
Acasă / National / Salarii mai mari şi burse pentru medicii rezidenţi. Vezi care e creşterea!

Salarii mai mari şi burse pentru medicii rezidenţi. Vezi care e creşterea!

De anul viitor, medicii rezidenți vor avea salarii mărite semnificativ și vor încasa bursele de rezidențiat, până la intrarea în vigoare a creșterilor salariale, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Până la data de 1 martie 2018, medicii rezidenți, medicii dentiști rezidenți și farmaciștii rezidenți vor încasa bursa de rezidențiat, atunci când vor beneficia de salariul de bază reglementat la nivelul anului 2022, conform prevederilor Ordonanței nr.1/2017. 

“Începând cu martie 2018, salariile de bază ale medicilor rezidenți vor crește semnificativ, între 151% și 287%, în funcție de specialitate și anul de pregătire”, a declarat ministrul Sănătății, Florian BODOG. 

“De exemplu, un medic rezident de anul I, care în prezent are un salariu brut de 1985 lei, va avea un salariu brut de 5700 lei, creșterea fiind de 287%. Salariul unui medic rezident anul VI va ajunge la cuantumul de 7900 lei de la 3262 cât este în prezent, cu o creștere de 242%. Medicii rezidenți de anul II vor beneficia de un salariu brut de 6100 lei după ce anul acesta au beneficiat de 2361 lei/brut, iar cei de anul III vor încasa 6700 lei brut cu 254% mai mult ca în acest an.

Menționăm că, la salariul brut medicii rezidenți pot obține venituri și din gărzile efectuate. Conform Ordonanței nr. 18/2009, medicii rezidenți pot fi incluși, la cerere, în linia de gardă (cu excepția liniei I de gardă)  în specialitatea în care își efectuează rezidențiatul.

Tot, începând cu anul 2018, medicii rezidenți vor beneficia de norma de hrană, care înlocuiește tichetele de masă, conform legislației în vigoare, în cuantum de 2 salarii minime brute pe an”, se arată într-un comunicat de presă.

Verifică şi

Raed Arafat despre legea pandemiei: Nu dă puteri supreme niciunei persoane, ci ne permite să acţionăm rapid!

După votarea legii pandemiei, mai multe grupuri de interese au lansat ideea că aceasta este …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *