miercuri , 26 februarie 2020
Acasă / Administratie / Adrian Dobre: Mutarea celor două directoare de la economic şi juridic a fost făcută cu respectarea legii!

Adrian Dobre: Mutarea celor două directoare de la economic şi juridic a fost făcută cu respectarea legii!

Mutarea celor două directoare pe alte direcţii este legală, spune primarul Ploieştiului Adrian Dobre după ce a decis să “scape” de directorul economic Nicoleta Crăciunoiu şi de şeful serviciului juridic, Anabell Măntoiu. Recent, Dobre a dispus ca şefa Direcţiei Economice din primărie să se ocupe de acum înainte de Direcţia Relaţii Internaţionale, iar Anabell Măntoiu să fie detaşată temporar la ASSC, pe funcţia de şef serviciu la protecţia copilului şi familiei din cadrul acestei instituţii. 

Luni de zile, cele două funcţionare s-au opus prin aviz negativ mai multor proiecte de hotărâre, ceea ce a dus de multe ori la blocaje în primărie. Cu toate acestea nu au putut fi acuzate de abuz în serviciu pentru că deciziile lor erau luate potrivit legii. 

Ambele funcţionare ocupau posturi câştigate în urma unor concursuri, iar Nicoleta Crăciunoiu a contestat deja dispoziţia primarului.

Eu cred că la ultima şedinţă de consiliu local s-au văzut hotărâri luate care sunt în avantajul cetăţenilor, dar şi a modului în care merge treaba în primărie. nu vorbim neapărat de doamna Crăciunoiu, vorbim de juridic, economic, care sunt principalii piloni la construcţia oricărei hotărâri de consiliu local. Eu cred că suntem pe drumul cel bun dar rezultatele nu se văd într-o săptămână, două trei, ci în două trei luni. lucrurile încep să se mişte altfel şi să vedem şi rezultatele acestor mutări“, a explicat Dobre.

Cât despre contestaţia primită, Dobre a replicat: “fiecare este liber să facă ce doreşte, trăim într-o ţară liberă. Dacă ar fi existat vreun element de nelegalitate în tot demersul, nu aş fi semnat hârtiile respective, iar dacă cineva se consideră prejudiciat din punct de vedere legal, material, sentimental, religios are dreptul să conteste.

Sunt direcţii şi servicii care nu mai aveau director şi pe o funcţie vacantă poţi avea un director temporar doar pentru 6 luni de zile, după care poţi să pui altă persoană. Şi atunci era nevoie de director-la Direcţia de Relaţii Internaţionale, unde sunt toate proiectele astea în desfăşurare, era nevoie de o mână forte care să conducă direcţia respectivă“, a completat primarul.

Potrivit statutului funcţionarilor publici, dacă există o funcţie liberă, primarul poate dispune mutarea funcţionarilor dintr-un serviciu în altul, de pe un departament pe altul fără acordul acestora dacă funcţiile respective corespund salarial, vechime, gradatie etc, şi cu acordul acestora pentru o funcţie cu grad inferior.

explicaţie foto-Anabell Măntoiu, în partea stângă, lângă George Botez

Verifică şi

Consultare publică online pentru transportul din Ploiești

Primăria Municipiului Ploiești și Regia Autonomă de Servicii Publice organizează o consultare publică online în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *