marți , 19 iunie 2018
Acasă / Economic / Salariile mici vor fi taxate în continuare, iar contribuţiile sociale vor fi susţinute de angajat

Salariile mici vor fi taxate în continuare, iar contribuţiile sociale vor fi susţinute de angajat

Din 2018, angajatorii vor plăti 2% la bugetul statului, însemnând o taxă la fondul de salarii care nu poate fi eliminată sau comasată cu alte taxe. E anunţul ministrului finanţelor, Ionuţ Mişa, care a precizat că măsura este impusă de Uniunea Europeană şi e obligatorie. 

Este o directiva europeană care reglementează pentru fondul de salarii o anumită taxă. Nu numai mediului privat, ci si sistemului public. 0,25 este valoarea exactă a taxei. Taxa o plăteşte angajatorul la fondul de salarii. .. Lăsaţi taxe şi la nivelul angajatorului astfel încât să vă puteţi îndrepta asupra lui, să puteţi realiza ulterior nişte măsuri de coerciţie pentru a putea răspunde faţă de bugetul de stat pentru neplata acelei sume. Şi am zis ok, transferăm o parte din aceste contribuţii şi la nivelul angajatorului să aibă şi el o responsabilitate faţă de bugetul de stat”, a explicat Mişa într-o emisiunea la Antena 3. 

Totodată, deşi în programul de guvernare era prevăzută o taxă de solidaritate pentru cei cu salarii mai mari, peste zece salarii minime pe economie, acum, ministrul spune că şi salariile mici (sub 2.000 de lei) vor fi taxate.

Din 2018 va scădea impozitul pe orice venit de la 16% la 10%, dar salariile mici vor fi şi ele taxate.

Contribuţiile sociale vor fi reduse de la 39% la 35%, dar vor fi susţinute de angajat. Doar pentru categoriile de muncă clasele I, II, angajatorul va plăti în continuare contribuţiile.

 

 

Verifică şi

Japonezii vor să-și extindă investițiile în România în mai multe domenii-Video

Camera de Comerț și Industrie Prahova a fost gazda unui eveniment foarte important pentru industria …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *