marți , 19 iunie 2018
Acasă / Administratie / Video-În aşteptarea autospecialelor de la pompieri, primăriile trebuie să pregătească punctele de lucru

Video-În aşteptarea autospecialelor de la pompieri, primăriile trebuie să pregătească punctele de lucru

Primăriile sunt cele care ar trebui să amenajeze punctele de lucru pentru pompieri. ISU Prahova nu are fonduri speciale pentru aşa ceva şi nici nu are voie să folosească credite bugetare în clădirile din localităţi. A spus-o şeful ISU Prahova, lt.col. Mihai Drăgan, la întâlnirea cu mai mulţi primari din Prahova. 

În localităţile unde există subunităţi de pompieri sau acestea sunt la o distanţă mai mică de 20 de km de cea mai apropiată staţie de pompieri, serviciile voluntare nu vor fi obligatorii, potrivit unui proiect legislativ. Deocamdată, însă, localităţile cu mai puţin de 2.000 de locuitori ar trebuie să aibă puncte de lucru pentru pompieri.

36 de localităţi din Prahova vor primi autospeciale cu titlu gratuit, dar după ce ISU Prahova va primi la rândul său din fonduri europene autospeciale noi.

Toate demersurile sunt necesare având în vedere că în cazul unui seism puternic, Prahova va fi unul dintre judeţele foarte afectate. Drăgan a atras atenţia că 20% dintre clădirile aflate în risc seismic de gradul 1 la nivel naţional se află în judeţul nostru. 

 

 

 

 

Verifică şi

Primaria Ploiești a semnat un nou contract pentru dezinsecție

Primăria Municipiului Ploiești, prin Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești,  informează cetățenii că a fost …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *