miercuri , 29 ianuarie 2020
Acasă / Administratie / Deficit de personal în poliţia prahoveană cu tot cu încadrările externe. Vezi ce a declarat şeful IPJ Prahova-Video

Deficit de personal în poliţia prahoveană cu tot cu încadrările externe. Vezi ce a declarat şeful IPJ Prahova-Video

La fel ca toată ţara şi Prahova se confruntă cu o lipsă de personal în ceea ce priveşte poliţiştii. A spus-o azi cms. şef Eduard Miriţescu, şeful IPJ Prahova , care a anunţat în cadrul unei şedinţe cu primarii organizată de Prefectura Prahova, că până pe 5 decembrie se pot depune înscrieri pentru  şcolile de agenţi şi subofiţeri de poliţie din ţară. 

În perioada 13 – 21 ianuarie 2018, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina și Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca vor organiza concurs de admitere pentru o nouă promoție de elevi. Durata studiilor la cele 2 școli de agenți de poliție este de 1 an.

Locurile scoase la concurs sunt repartizate astfel: 1.300 de locuri (dintre care 16 locuri speciale pentru rromi și 10 pentru minorități) la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr”, din Câmpina și 300 de locuri (dintre care 6 sunt locuri speciale pentru rromi și 3 pentru minorități), la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca.

“În 2016 şi 2017, Poliţia Română s-a confruntat cu un val de pensionări pe legislaţia în vigoare la acel moment şi de aceea avem un deficit destul de mare de personal. Ca şi perspective de încadrare s-a luat măsura de a se scurta perioada de şcolarizare la şcolile de poliţie. De aceea în decembrie vom avea deja festivitatea de absolvire a unei noi promoţii care va avea un număr dublu de absolvenţi faţă de cei care erau şcolarizaţi până în prezent. 

S-a luat măsura ca această situaţie de şcolarizare să fie pe o perioada nedeterminată până la acoperirea deficitului de personal. În 2016 au fost şi încadrări din surse externe şi tot avem deficit. Fără să vă amintesc de calitatea profesională a celor care s-au pensionat, oameni cu vârste cuprinse între 48 şi 55 de ani, cu experienţă. Cei veniţi nou au luat-o de la zero, acum învaţă. Abia în câţiva ani, cu multă muncă vor fi la nivelul profesional cerut de noi”, a declarat Miriţescu.

Toți cei interesați își pot depune dosarul de recrutare la sediul inspectoratelor de poliție județene sau la Poliția Capitalei, în funcție de reședința sau domiciliul fiecăruia.

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească un candidat și actele care sunt necesare la înscriere pot fi consultate pe www.polițiaromâna.ro.

 

Probele pe care le vei susține, tematica și bibliografia vor fi afișate în cel mai scurt timp, atât pe site, cât și pe pagina de facebook a Poliției Române.

Reamintim tuturor candidaților că ultima admitere la școlile de agenți de poliție a avut loc în luna septembrie a acestui an. Probele de concurs au fost: proba medicală, proba fizică și testul scris (gramatică limba română și  limba străină). Ultimele medii de admitere au fost 67 puncte din 100, la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr”, din Câmpina și 77 puncte din 100,la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca.

Verifică şi

Programul manifestărilor dedicate Zilei Micii Uniri la Ploieşti

Cei care doresc să participe la manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor Române la Ploieşti sunt …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *