marți , 22 septembrie 2020
Acasă / Locuri de munca / AJOFM Prahova îi invită pe beneficiarii de venit minim garantat la cursuri şi la bursa locurilor de muncă

AJOFM Prahova îi invită pe beneficiarii de venit minim garantat la cursuri şi la bursa locurilor de muncă

Asistaţii social, în special cei care obţin venitul minim garantat, trebuie să ştie că situaţia lor e una tranzitorie de la o formă de ajutor al societăţii la găsirea unui loc de muncă. În Prahova sunt aproximativ 7.000 de persoane aflate în această situaţie. Tocmai de aceea, AJOFM Prahova încearcă încurajarea întoarcerii în câmpul muncii pentru această categorie prin crearea de oportunităţi de calificare sau perfecţionare într-o meserie.

În acest sens, reprezentanţii agenţiei merg în localităţi pentru a le prezenta beneficiarilor posibilităţile pe care le au, iar astăzi, la o sedinţă de la prefectură au arătat situaţia primarilor prezenţi în sală.

“Am început deschiderea de noi cursuri de calificare în special pentru persoanele care iau venit minim garantat. am început prezentarea în localităţi, în partea de sud a judeţului încă nu am ajuns, dar vom veni în săptămânile următoare. În unele primării am organizat deja astfel de cursuri. Sunt persoane aflate de foarte mult timp în această situaţie şi noi încercăm să venim în sprijinul dumnealor în colaborare cu primăriile. Suntem în situaţia în care forţă de muncă nu prea este. În baza noastră de date sunt cam 9.400 de persoane din care doar 2.300 sunt indemnizate, celelalte beneficiază de venitul minim garantat. Şi sunt mulţi agenţi economici care doresc forţă de muncă”, a precizat Roxana Vilău, director adjunct al AJOFM Prahova.

citeste si:https://prahovaeconomica.eu/2017/05/16/video-asistatii-social-castiga-un-salariu-minim-pe-economie-daca-muncesc-12-zile-dar-si-multe-alte-beneficii-chiar-si-asa-multi-renunta/

Totodată, cei aflaţi în această situaţie pot participa vineri la bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi pentru că este foarte posibil să găsească ceva.

Bursa locurilor de muncă se va ţine simultan în Ploieşti şi Câmpina, vineri, 20 octombrie de la ora 9.00. În Ploiesti la Hotelul Best, în Câmpina la Casa de cultura Geo Bogza.

Până acum 44 de firme (Ploiesti – 32 agenti economici, Campina – 12 agenti economici)au confirmat prezenţa, obiectul de activitate fiind în domenii ca agenti vanzari, consultanti asigurari, paznici, contabili, operatori call-center. Aceste firme oferă în total 900 de locuri de muncă (Ploiesti – 688 locuri de munca, Campina – 202 locuri de munca), dar numărul acestora poate creşte pentru că  şi alţi operatori comerciali se mai pot înscrie până vineri.

Mai multe informaţii aici:http://www.prahova.anofm.ro/

fotografie cu caracter ilustrativ

Verifică şi

Adient Trim Ploiești organizează program de internship pentru studenții de la UPG

Ocazie pentru studenții de la UPG Ploiești să participe într-un program de internship plătit pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *