vineri , 22 iunie 2018
Acasă / Administratie / Sesiune de admitere în ianuarie pentru şcolile de agenţi şi subofiţeri din MAI

Sesiune de admitere în ianuarie pentru şcolile de agenţi şi subofiţeri din MAI

MAI organizeazã, în premierã, o sesiune de admitere în luna ianuarie 2018 în școlile de agenți și subofițeri. Vor fi scoase la concurs 2.880 de locuri, astfel: 1600 pentru agenți de poliție, 700 pentru subofițeri jandarmi, 300 pentru subofițeri pompieri și 280 pentru polițiști de frontierã.

 

Locurile scoase la concursurile de admitere sunt comune – femei și bãrbați, cu excepția celor aprobate la Școala de Subofițeri și Protecție Civilã ”Pavel Zãgãnescu” Boldești care sunt doar pentru bãrbați.

 

Recrutarea candidaților se realizeazã, în funcție de domiciliu, respectiv reședința acestora, de cãtre departamentele de resurse umane de la nivelul unitãților teritoriale și centrale ale Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Poliției de Frontierã, Inspectoratului General al Jandarmeriei și Inspectoratului General pentru Situații de Urgențã.

 

Cererile-tip de înscriere pentru admitere în sesiunea ianuarie 2018 se depun de cãtre candidați la departamentele de resurse umane pânã la data de 5 decembrie 2017. Candidații depun documentele necesare pentru constituirea dosarelor de recrutare, inclusiv actele de studii corespunzãtoare.

 

Tematica și bibliografia de concurs, etapele de înscriere a candidaților și planificarea probelor de concurs se vor afișa pe site-ul oficial al fiecãrei unitãți de învãțãmânt.

 

Școlile postliceale ale MAI organizeazã concursurile de admitere în perioada 13 – 21 ianuarie 2018, conform graficelor stabilite la nivelul fiecãrei școli.

 

Proba de verificare a cunoștințelor constã într-un test scris. Pe lângã testul scris, candidații vor avea de trecut probele sportive, testul psihologic și evaluarea medicalã.

 

Acestea sunt școlile care vor organiza sesiunea de admitere din ianuarie:

 

  • Şcoala de Agenţi de Poliþie „Vasile Lascăr” din Câmpina – 1300 locuri
  • Şcoala de Agenţi de Poliþie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca – 300 locuri
  • Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontierã „Avram Iancu” din Oradea – 280 locuri
  • Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” din Drãgãşani – 350 locuri
  • Şcoala Militarã de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” din Fãlticeni – 350 locuri
  • Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilã „Pavel Zãgãnescu” – Boldeşti – 300 locuri

 

Mai multe detalii gãsiți la link    http://www.mai.gov.ro/index06_2.html

 

comunicat de presa MAI

fotografie cu caracter ilustrativ

Verifică şi

Program cu publicul modificat la Serviciul Pașapoarte Prahova

Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Prahova înregistrează în fiecare vară o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *