luni , 21 septembrie 2020
Acasă / Social / “Incluziunea şcolară a copiilor cu cerinţe educaţionale speciale”, conferinţă pentru părinţi şi cadre didactice din Prahova

“Incluziunea şcolară a copiilor cu cerinţe educaţionale speciale”, conferinţă pentru părinţi şi cadre didactice din Prahova

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova in parteneriat cu Consiliul Judetean Prahova si Asociatia “Curcubeul Autismului” Prahova organizează un eveniment cu ajutorul căruia copiii cu nevoi speciale să fie acceptaţi mai uşor de tot ce înseamnă universul şcolar.
 Conferinta “Incluziunea şcolară a copiilor cu cerinţe educaţionale speciale” se va desfăşura in data de 20 octombrie 2017, între orele 14-18 . 
Chiar dacă în zilele noastre există o mare deschidere spre informaţii şi se cunosc multe despre autism şi alte afecţiuni neurologice care afectează comportamentul, societatea nu-i acceptă cu uşurinţă pe copiii sau adulţii în cauză, de aceea astfel de evenimente sunt mai mult decât binevenite.
Nu de puţine ori, cadrele didactice şi părinţii colegilor, au respins copiii cu autism, chiar dacă aceştia aveau recomandare din partea specialiştilor pentru învăţământul de masă sau erau însoţiţi de cineva apropiat în permanenţă. 
Asociaţia “Curcubeul autismului” nu este la prima conferinţă de acest gen, anul trecut realizând un seminar pentru cadrele didactice ca să le ajute să înţeleagă mai uşor cum ar trebui să lucreze cu aceşti copii.

Prezentarile vor fi sustinute de următorii specialisti:
– consilier scolar CJRAE Prahova, Bobe Marinela, consilier psihologic acreditat de Colegiul Psihologilor
– psiholog Alexandra Ghiran (Complexul de Servicii Comunitare Campina)
– psiholog Liviu Viorel Murgea (Centrul de Plasament Filipestii de Tirg)

Această conferinţă este destinată atât cadrelor didactice din judeţul Prahova cât şi părinţilor copiilor cu cerinţe educaţionale speciale.

Verifică şi

Recomandările Grupului de comunicare Strategică pentru începutul anului şcolar

Pentru a veni în ajutorul părinţilor şi elevilor care au o mulţime de întrebări fireşti …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *