duminică , 24 iunie 2018
Acasă / Administratie / Angajaţii din cimitirele ploieştene la un pas să nu mai îngroape morţii. Vezi reacţia primarului Adrian Dobre!

Angajaţii din cimitirele ploieştene la un pas să nu mai îngroape morţii. Vezi reacţia primarului Adrian Dobre!

Pentru că nu şi-au luat salariile de două luni, angajaţii SGU Ploieşti care se ocupă de cimitire au făcut astăzi un protest spontan. Aceştia au ameninţat că nu vor mai îngropa morţii, până nu-şi iau salariile. În urmă cu câteva zile, aceştia ar fi fost informaţi de persoane din conducere că nu-şi primesc drepturile pentru că au declanşat un conflict de muncă. 

“Oamenii nu-şi primesc salariile pentru că ANAF a blocat conturile, nu pentru că am declanşat conflict de muncă. Societetea are datorii de 3.9 milioane de lei, datorii care rezultă din sancţiunile impuse de Curtea de Conturi. De câteva săptămâni tot încerc să liniştesc oamenii care vor să nu mai vină la muncă. E şi normal, mulţi nu mai au efectiv cu ce să vină. Din această cauză, o parte a solicitat concediu de odihnă sau fără plată, dar conducerea nu a acceptat. Cred că totul s-ar putea rezolva dacă consiliu local, ar da o hotărâre prin care să se înfiinţeze o societate nouă, cu schimbarea denumirii, cu tot“, a declarat Ionuţ Ionescu, preşedintele Sindicatului Şansa al angajaţilor SGU.

Conflictul a fost dezamorsat si oamenii s-au intors la lucru. Dar pentru cât timp?

Primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, a declarat că situaţia de la SGU trebuie urgent rezolvată şi a arătat cu degetul spre conducerea societăţii care nu a făcut eforturile necesare pentru eşalonarea datoriei la ANAF. În documentele depuse de SGU, gajul s-ar fi pus pe garduri, clopotniţe, roabe sau centrală termică, iar ANAF nu are cum să execute aşa ceva, a spus primarul.

“Eu cred că aceste lucruri trebuie discutate la nivel de Consiliu de Administraţie şi de AGA, pentru că nu discutăpm de instituţii, ci de oameni. Şi mi se pare anormal ca o conducere să-şi bată joc de oameni în aşa hal. SGU nu are proprietăţi să vândă, nici clădirea în care sunt, nu este a lor, este în patrimoniul Municipiului Ploieşti. Am avut discuţii şi trebuie să găsim soluţii. Datoria respectivă va fi eşalonată, dar pe urmă AGA va trebui să ia decizii ca să pună instituţia pe picioare. Nu putem externaliza, acest serviciu a fost dat către SGU pe o perioadă de 49 de ani. În plus legislaţia este complexă şi vom rămâne prinşi în hăţişul birocratic.

Din bilanţ se observă că pe activitatea curentă sunt pe profit. Problema lor este că au datorii din trecut, nu au încasări pe taxele de concesiune, după cum spun ei, dar aici e un cerc vicios, ca activitatea din cimitire nu este una corespunzătoare. Înţeleg că ei folosesc personalul din cimitire la spaţii verzi şi nu e corect, aceste activităţi cimitire, parcări ar trebui să fie autofinanţate, iar personalul trebuie sa lucreze în zonele respective. În momentul de faţă, primăria voia să plătească ultima factură, dar în urma discuţiilor cu ANAF-ul, aşteptăm să se rezolve cu depunerea documentaţiilor şi am zis să plătim cu această factură şi salariile şi ANAF“, a preciza primarul Dobre.

Ionuţ Ionescu a declarat însă că nu e vorba de încasările pe concesiunile locurilor de veci pentru că în proporţie de 60% aceste taxe sunt plătite, ci de banii pe care trebuie să-i dea SGU după ce Camera de Conturi a constatat că angajaţii au fost mai eficienţi decât ar fi trebuit sau că au primit tichete de masă caldă, contrar prevederilor legale.

 

 

 

Verifică şi

Program cu publicul modificat la Serviciul Pașapoarte Prahova

Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Prahova înregistrează în fiecare vară o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *