vineri , 22 iunie 2018
Acasă / National / Nu ploieştenii trăiesc în cel mai poluat oraş din ţară! Comisia Europei arată cu degetul spre alte localităţi

Nu ploieştenii trăiesc în cel mai poluat oraş din ţară! Comisia Europei arată cu degetul spre alte localităţi

Chiar dacă ploieştenii cred că trăiesc în cel mai poluat oraş, Comisia Europei este de altă părere, care se pregăteşte să sancţioneze alte trei oraşe din România pentru poluare. Este vorba despre Bucureşti, Iaşi şi Braşov. 

Potrivit Digi 24, 25.000 de români mor în fiecare an din cauza poluării atmosferice, arată date îngrijorătoare care vin de la Comisia Europeană. De altfel, trei mari oraşe ale ţării ar putea fi sancționate de Bruxelles, tocmai din cauza calităţii aerului. 

România nu are probleme cu poluarea, dacă ne-am lua după datele Ministerul Mediului. Sunt date care centralizează informaţiile a 100 de staţii ce monitorizează calitatea aerului. Sunt însă 3 oraşe unde calitatea aerului este medie. Vorbim despre Medgidia şi Slatina.  În rest, România stă bine la acest capitol, cu toate că în 2014, Comisia Europeană începea procedura de infrigement pentru polure împotriva a trei oraşe: Bucureşti, Iaşi şi Braşov. Datele oferite de Ministerul Mediului arată că în aceste oraşe stăm fie bine, fie chiar foarte bine în privinţa calităţii aerului.

citeste în continuare:http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/trei-orase-din-romania-ar-putea-fi-sanctionate-din-cauza-calitatii-aerului-800961

Verifică şi

S-a dat startul unui nou program de internship la guvern și ministere

Studenții și tinerii absolvenți sunt invitați să aplice, începând de astăzi, 19 aprilie, pentru cele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *