marți , 22 mai 2018
Acasă / Social / Profesorul Florin Colceag despre educaţia eficientă: “Ca elev ai dreptul să spui, să dezbaţi, să conteşti, să te bucuri, nu să toceşti!”

Profesorul Florin Colceag despre educaţia eficientă: “Ca elev ai dreptul să spui, să dezbaţi, să conteşti, să te bucuri, nu să toceşti!”

Sala de festivităţi a Colegiului I.L. Caragiale din Ploieşti a fost gazda unui atelier de dezvoltare personală pe tema educaţiei ţinut de “antrenorul de genii”, profesorul Florin Colceag. Acesta are o academie în Bucureşti unde face evaluări psihoaptitudinale pentru copii şi adulţi plecând de la premisa că “Orice copil poate atinge performanţa”

Mai multe despre:   http://kogaionacademy.ro/florian-colceag/

“Cum identificăm potenţialul şi pasiunea copilului?”, tema de ieri după amiază, a creat un real interes, sala fiind plină până la refuz de elevi, părinţi şi profesori, adică toţi factorii angrenaţi în procesul de învăţare.

Colceag cere profesorilor şi părinţilor să permită şi să încurajeze creativitatea copiilor. “Este ceva “wow, acum mi-a picat fisa!” Ca elev ai dreptul să spui, să dezbaţi, să conteşti, să te bucuri, să te uimeşti, asta înseamnă dezbatere, dialog, nu toceală! Mai ales că acum, copiii găsesc pe internet tot ce vor şi le vin idei şi au probleme pe care noi nu le ştim pentru că ei nu le expun. Nu că am ştii noi răsppunsul, că s-ar putea să nu-l ştim, dar putem cerceta împreună şi astfel de şterg graniţele dintre generaţii. Iar când un copil primeşte lauda din partea profesorului “Extraordinar cum ai gândit, nu mi-a trecut prin cap!”, în momentul acela, profesorul creşte în stima tuturor, iar copilul capătă aripi. Noi trebuie să dezvoltăm starea de conştiinţă înaltă în primul rând la noi, pentru că dacă noi nu avem şi trăim ruşine, frică, trăim în inerţie. De fapt noi avem un sistem educaţional general aflat în inerţie. Limita superioară este frica!”, a spus Colceag.

Profesorul a adăugat că potrivit studiilor la nivel internaţional, rata de creştere a ADHD şi a autismului la copii este îngrozitor de mare. “Peste foarte puţin timp cam jumătate dintre copiii care se vor naşte vor fi pe spectru autist. De la vaccinuri- aluminiu din vaccin dă rezultate similare cu biomarkerii din autism. Totul este bazat pe studii ştiinţifice”, a precizat Colceag.

Acolo unde se termină rolul şcolii ar trebui să înceapă cel al societăţii civile pentru ca educaţia să fie eficientă.

“Educaţia specializată începe de la vârste mici, dar nouă ne lipsesc managerii buni care să ştie să eficientizeze sistemul. Cursul de management ar trebui să înceapă din şcoli. Dar nu sunt în curriculă, deşi sunt copii care ar vrea să înveţe. În condiţiile acestea trebuie dezvoltate cercuri de elevi, pe care şcoala  nu le face, dar trebuie să le facă societetea civilă, să facă societatea profesională, pentru că nu se poate altfel. Pe de altă parte există multă creativitate care poate fi dezvoltată în şcoală, dacă există un grad de libertate. Programele educaţionale bine ţintite au efect în dezvoltarea personalităţii”. 

Verifică şi

Ce pași trebuie să facă absolvenții pentru indemnizația de șomaj

Agenţia Judeteana pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova reaminteşte absolvenţilor că, pentru a beneficia de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *