luni , 25 mai 2020
Acasă / Economic / Eşti proprietar de pădure? Mai ai 8 zile să depui cerere pentru compensaţie financiară de la stat!

Eşti proprietar de pădure? Mai ai 8 zile să depui cerere pentru compensaţie financiară de la stat!

Mai sunt doar 8 zile pentru depunerea cererilor în vederea obținerii compensațiilor financiare acordate proprietarilor privați de pădure situată în zone protejate, unde există restricții în recoltarea  lemnului! Ministrul Apelor și Pădurilor, Adriana-DoinaPană, face un apel către potențialii beneficiari să își folosescă dreptul pe care îl au în premieră înRomânia din acest an și să solicite banii ce li se acordă ca justă compensare pentru că nu se pot bucura de uzufructul proprietățiilor.

Conform unei hotărâri adoptate de Guvernul României la 30 iuniea.c., proprietarii privați, persoane fizice și juridice (societăți comerciale, asociații de proprietari de pădure, obști, biserici, școli etc.), care au în proprietate păduri pe ale căror terenuri forestiere există restricții de mediu aplicabile activităților forestiere, pot beneficia de compensații bănești din parteastatului.

 

Reamintimcă, pentru anul 2017, cererile pentru obținerea compensațiilor financiare se depun-de proprietarii de păduri din zone protejate- împreună cu toată documentația solicitată, la sediul Gărzii Forestiere de care aparțin, până la data de 30 septembrie.

„Ar fi păcat ca un drept câștigat acum, după ani de tergiversări și indecizii, să nu fie folosit. Îi îndemn pe toți cei care au dreptul, potrivit hotărârii GuvernuluiRomâniei, să primească bani pentru că sunt privați de dreptul de a-și valorifica resursele de pe propriile proprietăți, să nu stea pe gânduri și să acționeze. Mai au la dispoziție doar câteva zile în care pot solicita banii pentru anul 2017. Îmi doresc ca toți cei care au acest drept să se bucure de el!”, declară Adriana-DoinaPană, ministrulApelorșiPădurilor.

 

Lista documentelor necesare pentru întocmirea dosarului se regăsește la Articolul 7 din Hotărârea deGuvern, care poate fi accesată aici:http://apepaduri.gov.ro/wp-content/uploads/2017/06/HG-Compensatii.pdf

Verifică şi

Orban avansează ideea de a aloca un miliard de euro IMM-urilor. Vezi pentru ce!

Premierul Ludovic Orban și unii membri ai Guvernului au avut, astăzi, consultări în cadrul Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *